Obavijesti

News

Komentari 40

Liječnici za 24sata o stradalima u nesreći: Dečko (16) je dobro, za migrante ne znamo odakle su

Liječnici za 24sata o stradalima u nesreći: Dečko (16) je dobro, za migrante ne znamo odakle su

Osim dečka s riječkog područja, u nekoliko hrvatskih bolnica razmješteno je 11 migranata koji su također stabilno. Oni su bili u terencu koji je naletio na automobil u kojemu se nalazila tročlana obitelj iz Hrvatske, a u sudaru je poginulo troje ljudi, od kojih su supružnici iz Hrvatske.

VIDEO

16-godišnjak s riječkog područja koji je izgubio roditelje u teškoj prometnoj nesreći na A1 nalazi se još uvijek u karlovačkoj bolnici i stabilno je, doznaju 24sata. 

Osim njega u nekoliko hrvatskih bolnica razmješteno je 11 migranata koji su također stabilno. Oni su bili u terencu koji je naletio na automobil u kojemu se nalazila tročlana obitelj iz Hrvatske, a u sudaru je poginulo troje ljudi, od kojih su supružnici iz Hrvatske.

Dr. Tomislav Stojković s Odjela za ortopediju i traumatologiju OB Karlovac za 24sata je rekao da je šestero pacijenata koji su stradali u toj nesreći koja se dogodila u subotu u noći, stabilno.

'Dečko je dobro'

Među njima je i 16-godišnjak koji je izgubio roditelje. 

- Svi su stabilno. Kod nas na odjelu ih je troje. Jednog ćemo prebaciti u Zagreb na Traumu jer će trebati operaciju. Što se tiče dečka, koji je hrvatski državljanin i on je stabilno. Nije kod nas na odjelu, no njegovo zdravstveno stanje je dobro, ne možemo dalje govoriti o njemu - kazao nam je dr. Stojković.

Komunikacije s migrantima, dodaje i dalje nema te ni dalje u bolnici ne znaju odakle su.

Vratili su se s odmora i krenuli kući. U njih se zabio terenac: 'Čuli su se jauci, a onda tišina'
Vratili su se s odmora i krenuli kući. U njih se zabio terenac: 'Čuli su se jauci, a onda tišina'

Voditelj Odjela za traumatologiju karlovačke bolnice dr. Juraj Katušin, jučer je za 24sata rekao da je dečku pružena psihološka pomoć i da je u stanju šoka.

Ravnatelj KBC-a Rijeka dr. Alen Ružić za 24sata je naveo da su njihovi liječnici uspjeli stabilizirati zdravstveno stanje trojice migranata koja su kod njih u bolnici, iako je u svakom trenu postojala opasnost da dođe do komplikacija i krvarenja.

- Jučer ih je dovezeno četvero u bolnicu, jedan je otpušten u pratnji policije, a troje je ostalo zadržano u bolnici. Jedan je još uvijek na intenzivnoj, a drugo dvoje leži na kirurgiji. S obzirom na to da su im tijekom jučerašnjeg dana ozljede procijenjene kao visokorizične, postojala je mogućnost razvoja raznih komplikacija zbog čega su intenzivno praćeni i učinjeni su im brojni dijagnostički postupci. Kategorizirani su kao visokorizični zbog mogućnosti neželjenog ishoda. Naši su ih liječnici uspjeli spasiti - kazao nam je ravnatelj Ružić.

Jedan je operiran u KBC-u Rijeka

Jednom je, dodaje, operirana potkoljenica, a sve učinjene pretrage pokazale su da nema razvoja komplikacija i pogoršanja s obzirom na ozljede.

- Jutrošnja je procjena liječničkog tima da su svi stabilno, a pacijenta s intenzivne tijekom jutra ćemo preseliti na kirurgiju. Svi i dalje imaju indikacije za bolničko liječenje - otkrio nam je dr. Ružić.

Još uvijek, dodaje, nemaju informacije o njihovim identitetima.

- Vodimo ih kao osobe pod šifrom, nemamo osobnih podataka. Nisu nam dali nikakve dokumente tako da ne znamo ni tko su niti odakle su. Nikako ne uspijevamo s njima uspostaviti jezičnu komunikaciju. Tako da s njima komuniciramo mimikom i gestikulacijom, pa s pomoću google prijevoda, međutim komunikacija je zaista otežana - rekao nam je ravnatelj.

U KBC-u Zagreb zaprimljen je samo jedan od migranata, njegovo je zdravstveno stanje također stabilno. 

- On je natučen, još je u bolnici, nismo ga otpustili, no stabilno je - rekao je za 24sata dr. Milivoj Novak, pomoćnik ravnatelja za kvalitetu zdravstvene zaštite KBC-a Zagreb.

Jedan je migrant jučer iz OB Ogulin prebačen na Traumu u Zagreb, no još nismo doznali kakvo je njegovo stanje.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući
Peđa Grbin nakon  pregovora s DP-om:  Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...
VIDEO: OBRAĆANJE ŠEFA SDP-A

Peđa Grbin nakon pregovora s DP-om: Odluka kako dalje je na njima. Naša pozicija je jasna...

Do potrebnih 76 ruku još nitko nije došao, HDZ je, podsjećamo, na ovim parlamentarnim izborima osvoji 61 mandat, SDP 42, dok je Domovinski pokret s 14 osvojenih mandata 3. stranka u državi...