News

Komentari 30

Liječnik o ozlijeđenima u padu Cessne: 'Pilot je dobro, putnici imaju prijelome kralježaka'

Liječnik o ozlijeđenima u padu Cessne: 'Pilot je dobro, putnici imaju prijelome kralježaka'

Dvoje putnika zadobilo je teže ozljede. Radi se o prijelomima više kralježaka i kod putnika i kod putnice. Riječ je o stabilnim prijelomima koji ne trebaju operacijsko liječenje, rekli su iz KBC-a Split

Operativni centar civilne zaštite zaprimio je danas, 28. lipnja u 9:36 sati od Hrvatske kontrole zračne plovidbe dojavu o padu zrakoplova tipa Cessna 172 na području Pustinje Blaca na otoku Braču. 

Putnici su prevezeni helikopterom Hrvatskog ratnog zrakoplovstva u KBC Split iz kojeg su izvijestili o ozljedama pilota i dvoje putnika Cessne.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Primili smo troje pacijenata iz ove zrakoplovne nesreće sa Brača. Svo troje su strani državljani, pillot i dvoje putnika. Svi su u bolnicu došli van životne opasnosti, bili su pri svijesti i dali su nam svoje podatke i podatke o okolnosti nesreće. Provedena je sva potrebna dijagnostička obrada i svo troje bit će zadržani u KBC-u Split. Pilot je najlakše ozlijeđen, mislim da će dan ili dva biti u bolnici. Stabilno je, dobro je i njegove ozljede su sanirane. Dvoje putnika zadobilo je teže ozljede. Radi se o prijelomima više kralježaka i kod putnika i kod putnice. Riječ je o stabilnim prijelomima koji ne trebaju operacijsko liječenje i pacijenti nemaju neuroloških oštećenja - rekao je medijima dr. Vlatko Ledenko iz KBC-a Split.

- Moj je dojam da je pilot vrlo prizemno reagirao. Osjetio je da mu zrakoplov gubi snagu i onda je napravio najbolje što je mogao u takvim okolnostima. Mislim da je upravo on najodgovorniji za to da posljedice nisu i znatno teže. Putnici su starije životne dobi, a pilot je mlađi muškarac - dodao je Ledenko.

- Pilot je zadobio jednu veću ranu na glavi koju smo sanirali, a drugih nekih ozbiljnijih ozljeda nema - rekao je Ledenko.

Podsjetimo, dojava o padu Cessne stigla je jutros oko 9.36 sati, a prema informacijama policije pilot je državljanin Srbije dok je dvoje putnika iz Austrije.

Više o padu Cessne možete pročitati OVDJE.

Najčitaniji članci