Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
79 komentara

Likvidacija kod Omiša: Policija pronašla odbačeni motocikl?!

Ubijeni muškarac navodno je bio vlasnik ugostiteljskog objekta, koji mu je prije nekoliko godina zapaljen. Sve se dogodilo možda 10-20 metara od prvih kuća

Foto: Miranda Cikoticj/PIXSELL
79 komentara

K. F. (38) sjedio je u autu s djevojkom i jeo. Ona je u fast foodu na Jadranskoj magistrali kod Omiša upravo bila kupila hranu. Potom su produžili dalje. Kad su došli do skretanja za Brzet, zastali su pored ceste.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Odjednom, odnekud je dojurio motociklist. Ispalio je nesretnome muškarcu hitac u glavi i vrat te pobjegao. Djevojka je vrištala, kažu očevici, jedan mladić je dotrčao i pokušao pomoći, zaustaviti krvarenje, ali uzalud - 38-godišnjak je ubrzo preminuo. 

Prema prvim informacijama, u njega je, dok je K. F. sjedio u automobilu s djevojkom V. J., nepoznati vozač motocikla ispalio dva metka, jedan ga je pogodio u glavu, drugi u vrat. Nakon toga je ubojica pobjegao, dok je nesretni muškarac na mjestu preminuo.

Nedugo nakon zločina, kod Šestanovca je pronađen motor za kojeg se pretpostavlja da je vozio ubojica te je munjevito na obavijesni razgovor priveden N. P., vlasnik motocikla. Prema pisanju Slobodne Dalmacije on je policiji poznat od ranije po oružanoj pljački i dilanju, a ne zna se da li je on vozio motocikl ili prijatelj kojem ga je prodao. 

Omišu: Muškarac na motoru upucao vozača automobila | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL Ubijeni je gotovo dva sata prije likvidacije proveo u središtu Omiša, u poznatom kafiću, veći dio vremena je proveo razgovarajući mobitelom, govore nam očevici. Izašao je iz kafića oko 13.30 sati te je još neko vrijeme proveo u Volkswagen Polu, da bi potom došla djevojka noseći hranu iz obližnjeg fast fooda. Potom su krenuli prema Brzetu, gdje se dogodio zločin. Policijska ekipa za očevide je na terenu, a osim dokaznog materijala na mjestu likvidacije istražitelji su posjetili kafić u Omišu te bi uskoro trebali doći u posjed snimki nadzornih kamera. 

Omišu: Muškarac na motoru upucao vozača automobila | Autor: Miranda Cikotic/PIXSELL Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL Također će tražiti ispis poziva mobitela. Pokušavaju utvrditi je li ubijeni možda dogovorio sastanak s poznanikom kraj skretanja za Brzet, na mjestu gdje se inače rijetko zastaje, ne znajući da je zapravo u pitanju klopka. Također istražuju varijantu po kojoj je muškarca - ili njegovu djevojku, s kojom je bio odnedavno, nakon dugogodišnje veze - ubojica pratio...

Djevojka koja se nalazila na mjestu suvozača je nakon pucnjave bila u stanju teškog šoka te će joj biti pružena liječnička pomoć, u pitanju je ključna svjedokinja strašnog zločina. Ubijeni muškarac je rodom iz Piska, tamo je vodio kafić uz more koji je prije četiri godine zapaljen. Objekt, odnosno ugostiteljski obrt na koji se vodio, bio je predmet nerazjašnjenih imovinsko-pravnih odnosa, no taj incident, čini se, nema veze s likvidacijom K. F., koji inače nije bio poznat policiji ni po kakvim teškim nedjelima, drogi ili organiziranom kriminalu.

VIDEO: POLICIJA NA TERENU Ubojstvo u Omišu: Muškarac na motoru upucao vozača auta

Mještani koji su poznavali ubijenoga kažu nam da je uglavnom bio OK momak, tek da je znao biti “nezgodan” kad popije, što ga je u kombinaciji s izrazitom fizičkom snagom činilo osobom za izbjegavanje u tim trenucima. Jedan od mještana nam je prepričao zgodu kad je “oduzeo” službeno naoružanje policajcima koji su stigli na intervenciju pa je kasnije njihov šef dolazio moliti ga da im ga vrati... Vjerojatno je sve to znao i ubojica, tako da je likvidacija obavljena munjevito i precizno, bez ikakve mogućnosti da se 38-godišnjak obrani ili spasi.   

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message