Obavijesti

News

Komentari 93

Slavko Linić: Zašto me policija ne pozove na razgovor?

Saborski zastupnik Slavko Linić i predsjednik HHO-a Zvonimir Čičak govorili su o optužbama protiv Linića, te jesu li anonimne prijave pisali članovi HDZ-a

VIDEO

O prijavi kojom je optužen za ratno profiterstvo i tvrdnjama da policija pokreće istrage prema nalogu vrha HDZ-a u Nedjeljnom jutru uživo govorili su Slavko Linić, saborski zastupnik SDP-a i Ivan Zvonimir Čičak predsjednik helsinškog odbora za zaštitu ljudskih prava. 

Slavko Linić (SDP) smatra da ministar Karamarko i ravnatelj policije Oliver Grbić zloupotrebljavaju policijski aparat, koji su stavili u funkciju politike kako bi diskreditirali njega i njegovu stranku. Podsjetimo Linića se povezuje sa nestankom 800.000 njemačkih maraka koji se navodno nestali kada se kupovalo oružje u Domovinskom ratu. Linić kaže je novac koji je uzet iz proračuna općine kasnije vraćen što se može provjeriti u jednom danu. Rekao je da policija to ne želi učiniti jer je u službi politike te je sve zapravo izmišljeni slučaj.  

- Oni žele skrenuti pozornost javnosti s katastrofalne gospodarske situacije, kada nema oporavka pogotovo od kad je na vlasti Jadranka Kosor i pisanjem anonimnih prijava protiv SDP-ovaca vladajuća stranka želi napraviti ravnotežu - kaže Linić. 

Ivan Zvonimir Čičak  izazvao je burnu reakciju Linića rekavši da i SDP-ovci ponekad koriste rječnik koji nije primjeren instituciju kao što je Sabor. 

- Nije lijepo govoriti u Saboru da je netko špijunčina, to nije primjereno jer vodi u destrukciju društva - rekao je Čičak. Linić mu je odgovorio da se Čičak bavi "diskreditacijom ljudi" jer želi reći da su svi političari isti, "kriminalci i kreature" što nije istina. 

Čičak je ustvrdio da se vodi jedna kaznena politika koja nije uravnotežena. Upitao se zbog čega se istražuje slučaj Plive kojoj je država jednokratno omogućila da izvuče 730 milijuna kuna porezne olakšice za istraživanja.  

Linić je obrazložio zbog čega smatra da je Grbić odgovoran za njegov progon. 

- Oliver Grbić dolazi iz Rijeke. Zna ljude koji su ometali rad kriznog stožera za vrijeme rata. Sve je već danima vrti oko anonimne prijave. Pa čak i da sam ukrao novac nema zakona po kojem bi se takav slučaj procesuirao. Taj zakon tek treba biti usvojen. Dakle, policija nema na temelju čega istraživati taj slučaj. Osim toga, Grbić je prijatelj s novinarom koji je objavio priču - rekao je Linić. 

Linić kaže da je račun pokazao njegov kolega Obersnel medijima jer policija nije tražila nikakve dokumente iako su to mogli već  napraviti. Čičak smatra da policija mora odbaciti prijavu ako se pokaže da nema dokaza protiv Linića. Linić očekuje da saborsko povjerenstvo očituje o ovom slučaju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 93
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije