Obavijesti

News

Komentari 63

Linić: Ina namjerava zatvoriti rafineriju, a to je neodgovorno

Linić: Ina namjerava zatvoriti rafineriju, a to je neodgovorno
3

Predsjednik NO-a je protiv interesa RH, on se prvi trebao oglasiti, ili komentirati ovo i poduzeti neke poslove. To je prijatelj premijera Milanovića, rekao je Linić

VIDEO

Nakon napisa u medijima da Ina razmišlja o gašenju sisačke rafinerije, bivši ministar financija Slavko Linić kazao je da je ta poruka stara te da Vlada o tome ima saznanja.

- Oni zaista imaju namjeru zatvoriti Rafineriju Sisak, a to samo pokazuje da su neodgovorni partneri hrvatskoj Vladi jer su ušli u sporazum s Vladom oko Ine da će modernizirati i sisačku rafineriju i rafineriju u Rijeci. Dakle, oni su tada jasno izjavili što je njihov poslovni plan, dapače, i jedna i druga rafinerija su trebale s obnovom završiti 2005. i 2006. - kazao je.

Podsjetio je da je u vrijeme Vlade Ive Sanadera taj rok pomaknut na 2009. Danas smo u 2014., a oni govore nešto drugo, kazao je Linić. Napomenuo je da je Ina u isto vrijeme postala najveći uvoznik derivata u Hrvatskoj, što znači da je to direktna šteta za proizvodnju, za mnoge hrvatske tvrtke, ali i za radnike koji su školovani i profesionalni i koji su nekad po cijelom svijetu otvarali rafinerije.

- Očekujem od Vlade da nastavi borbu s MOL-om oko toga, jedino imam jednu skepsu. Predsjednik Nadzornog odbora je protiv interesa Hrvatske, on se prvi trebao oglasiti, već komentirati ovo i poduzeti neke poslove. To je prijatelj predsjednika Vlade Milanovića i zove se gospodin Siniša Petrović. Prema tome, njega pitajte što on kao predsjednik NO-a misli o uništavanju hrvatske proizvodnje, pa ćemo onda dobiti i hrvatske krivce - poručio je Linić.

Šuker: To su stvari gdje se pokazuje zaštita nacionalnih interesa

Najava gašenja sisačke rafinerije prilika je da Vlada pokaže zastupa li zaista hrvatske interese u Ini, rekao je Ivan Šuker (HDZ). Podsjetio je da su obveze strateških partnera u Ini, što uključuje i modernizaciju rafinerija, definirane dioničkim ugovorom. Upozorio je da bi gašenje sisačke rafinerije bio veliki udar na gospodarstvo.

- Vlada je na to, kao strateški partner i najveći dioničar, morala reagirati i to su stvari gdje se pokazuje zaštita nacionalnih interesa. Kad imate čvrst argument da kažete kako netko ne izvršava svoje obveze, tu se pokazuje država da zaštiti strateške interese, da želite održati ono što je za gospodarstvo bitno. Ako to ne napravite sada, onda sve priče oko zaštite strateških interesa padaju u vodu - poručio je Šuker.

Smatra da je ovo prilika da se Vlada pokaže, a u tome će tvrdi imati punu podršku HDZ-a.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'
OTKRILI JOJ KVRŽICU NA MOZGU

Studentica mislila da je muči mamurluk, u bolnici je doživjela šok: 'Imaš još 12 mjeseci života'

Ne mogu mi reći koliko mi je vremena ostalo, jer ne mogu napraviti biopsiju zbog pozicije tumora. Da odem na biopsiju, vjerojatno bi ostala paralizirana. Ne znam koliko mi je mjeseci ostalo, kaže Ella..
Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

Heroj iz Slavonskog Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa