Obavijesti

News

Komentari 59

Linić: Iste trošarine sve dok super ne padne ispod 10 kuna

Što se tiče navodnih sukoba između mene i Čačića, moram reći da u ovih šest mjeseci nije bilo ni proturječnih stavova, a kamoli sukoba, rekao je Slavko Linić

VIDEO

Ministar financija Slavko Linić najavio je u petak da će Vlada opet odustati od povećanja trošarina na benzin za 15 lipa koje se očekivalo 24. srpnja,  jer cijena benzina i dalje skače. 

Linić je rekao da će prolongirati veće trošarine sve dok se cijena ne spusti ispod 10 kuna po litri najprodavanijeg goriva eurosupera 95. 

Inače, Linić je sazvao konferenciju kako bi izvijestio o punjenju proračuna u prvih šest mjeseci ove godine. 

Proračun se idealno puni, nema potrebe za rebalansom

- Ukupni prihodi u iznosu od 53,9 milijarde kuna veći su za 3,4 posto u odnosu na isto razdoblje prošle godine, a u odnosu na planirano ostvarenje ukupnih prihoda iznose 48,7 posto, što je gotovo idealno ostvarenje na godišnjem nivou - rekao je Linić i dodao da za sada nema potrebe za rebalansom proračuna, MMF-om ni novim zaduživanjima do kraja godine zbog, kako je naveo, pametne politike štednje koje Vlada provodi.

Dodao je kako se obično u drugom polugodištu obično više puni proračun. Ukupni rashod iznosi 58,8 milijardi kuna, tj. 1,8 posto manje u odnosu na isto razdoblje prošle godine. Rekao je i kako su rashodi za plaće nešto veći nego u istom razdoblju prošle godine, ali vjeruje u dogovor sa sindikatima da će se i ti rashodi smanjiti. 

Linić u šoku, razočarali su ga poslodavci

Istaknuo je i kako su ga sindikati vrlo ugodno iznenadili jer shvaćaju stanje u kojem se zemlja nalazi i spremni su na razgovore, ali njemu su najveći šok poduzetnici.

- Vlada čini sve za poduzetnike. Donijela je niz mjera koje najviše pogoduju poslodavcima. Tetošimo ih kroz mnoge mjere. Pokušavamo  uvesti neki red, sustav u kojem bi se jasno razlikovali dobri od loših poslodavaca. Nismo očekivali da na svaku od njih poslodavci odgovaraju tako da kažu da su sve to antipoduzetničke mjere - zaključio je Linić. Dodao je kako se poduzetnici opiru promjenama, a smatra kako su oni ti koji bi trebali biti napredni. 

O Čačićevoj izjavi o nezamjenjivima u Vladi: Rekao je istinu 

Komentirao je i jučerašnju izjavu Radimira Čačića kako su on i Zoran Milanović nezamjenjivi.

- Rekao je to politički. Oni jesu predsjednici dviju najvećih stranki u koaliciji. Nama treba stabilna Vlada i stabilna većina Saboru. Inače, što se tiče naših navodnih sukoba, moram reći da u ovih šest mjeseci nije bilo ni proturječnih stavova između mene i Čačića, a kamoli sukoba - rekao je Linić.

Ako u ponedjeljak ne sjedne novac za Dioki i Dinu - stečaj

Dotakao se i slučaja Dine i Diokija i rekao da od švicarskog investitora prvih pet milijuna eura očekuje u ponedjeljak. U suprotnom za dvije tvrtke slijedi stečaj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb