Obavijesti

News

Komentari 161

Lista je konačna: Za čelnika SDP-a natječe se 10 kandidata

Lista je konačna: Za čelnika SDP-a natječe se 10 kandidata
1

Da bi im kandidature bile valjane, kandidati za stranačke dužnosti do 31. listopada moraju prikupiti potpise potpore članova stranke, u broju koji ovisi o dužnosti...

VIDEO

Članovi i članice SDP-a do ponoći u subotu su mogli službeno najaviti kandidaturu za predsjednika i članove središnjih stranačkih tijela, a Središnjoj se izbornoj komisiji javilo ukupno 10 kandidata za predsjednika, 98 za članove Predsjedništva te 431 kandidat za člana Glavnog odbora stranke.

Kandidaturu za predsjednika SDP-a  najavili su Tonino Picula, Ranko Ostojić, Orsat Miljenić, Davor Bernardić, Domagoj Hajduković, Duško Polovina, Gordana Sobol,  Karolina Leaković i Vesna Škulić i Kristijan Mohorović.

Karolina Leaković, Gordana Sobol, Vesna Škulić, Hajduković, Mohorović i Polovina istodobno su istaknuli kandidature i za članove Predsjedništva stranke, u koje su se, među ostalima, kandidirali i bivši SDP-ovi ministri Boris Lalovac, Gordan Maras, Predrag Matić, Mirando Mrsić, Rajko Ostojić, Siniša Varga, Branko Grčić , Milanka Opačić i Mihael Zmajlović, kao i sadašnja predsjednica Glavnog odbora Romana Jerković. 

Da bi im kandidature bile valjane, kandidati za stranačke dužnosti do 31. listopada moraju prikupiti potpise potpore članova stranke, u broju koji ovisi o dužnosti na koju su se kandidirali. Kandidati za predsjednika tako će morati prikupiti najmanje 1000, za Predsjedništvo 400, a za Glavni odbor 50 potpisa. 

Članovi stranke imaju pravo potpisati više  kandidatura, a kandidati prikupljanje potpisa mogu dogovoriti i po lokalnim organizacijama stranke. 

Novog predsjednika SDP će birati 19. studenoga, po načelu „jedan član – jedan glas“, a ne dobije li nitko u prvom krugu natpolovičnu većiinu, tjedan dana kasnije SDP-ovci će u drugom krugu izabrati između dvojice najbolje plasiranih.

Konvencija će se održati 3. prosinca i na njoj će delegati birati članove ostalih tijela nužnih za funkcioniranje stranke, a za razliku od izbora predsjednika, kojemu mogu pristupiti svi članovi SDP-a, pravo izbora delegata imaju samo oni koji uredno plaćaju članarinu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 161
VIDEO

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju
BUDITE NA OPREZU

Pogledajte kakvo nevrijeme stiže u Hrvatsku: Na snazi je meteoalarm za cijelu zemlju

DHMZ je izdao meteoalarm za cijelu zemlju, a onaj koji označava opasno vrijeme na snazi je za zagrebačku i karlovačku regiju

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja
ODSJEDNI KOD MINISTRA

FOTO Pogledajte luksuznu vilu novog ministra turizma. Zaradio 59.000 eura od iznajmljivanja

Prema podacima iz imovinske kartice koju je zadnji put mijenjao u veljači ove godine, ministar godišnje od najma ove vile zaradi 59.000 eura. Vila je već bukirana za cijelu sezonu sve do početka listopada
Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku:  Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...
VELIKA PROGNOZA ZA VIKEND

Nova runda saharskog pijeska stiže nad Hrvatsku: Nebo će se zamutiti, evo kad se očekuje...

Zbog saharskog pijeska u višim slojevima atmosfere nebo će biti mutno žućkaste boje. Do sredine idućeg tjedna promjenljivo, red kiše. red sunca...