Obavijesti

News

Komentari 223

Ljepotica ubijena u Ferrariju: Brzi auti nisu je niti zanimali

Ljepotica ubijena u Ferrariju: Brzi auti nisu je niti zanimali
11

Cijeli Dubrovnik tuguje za Ivanom Obad (20), djevojkom koja je poginula u kobnoj utrci Ferrarija i Nissana. Ivanu su prošle godine proglasili najljepšom Dubrovčankom

VIDEO

Stravična smrt Ivane Obad (20) iz Dubrovnika, koja je poginula u petak na autocesti kraj Bosiljeva, šokirala je njezine sugrađane. Djevojka je prošle godine po izboru čitatelja portala dubrovački.hr proglašena ljepoticom godine. Svi je pamte kao pametnu, dobru i pristojnu curu. Stanovala je u Janjinskoj ulici. Sad je to ulica boli i tišine. Ivana je bila odlična učenica dubrovačke gimnazije i glazbene škole te studentica geološkog inženjerstva u Zagrebu. Majka Vinka i teško bolesni otac Milan, dvije mlađe sestre te brat proživljavaju najteže trenutke. U nevjerici su. Shrvani od boli ne mogu ni plakati ni razgovarati. 

- Još ne mogu vjerovati. Zlata moga nema, neće nas više zvati niti će nam dolaziti. Moja kći je u zadnje vrijeme sanjala Ivanu kako je često poziva k sebi - plačući nam je rekla Ivanina teta ispred ulaza u kuću Obadovih. 

Prijatelji, rođaci i susjedi Ivanu opisuju kao ambicioznu, ali skromnu djevojku. To potvrđuje i njezina izjava nakon što je izabrana za dubrovačku ljepoticu.

- Iznenađena sam i počašćena ovim izborom. Mislim da u Dubrovniku ima još puno djevojaka koje su zaslužile titulu ljepotice - tada je govorila Ivana.

Njezini susjedi govore sve najbolje o njoj. Neki od njih ne mogu vjerovati da je sjela u takav auto jer joj to nije priličilo. Ne znaju u kakvu je odnosu bila s Čolakom. 

-  Ne daj Bože nikome. Moji su bili kod njezine obitelji. Ja nemam snage. Zasad im ne mogu izraziti sućut, bojim se da će me srce izdati - rekao je susjed Miho Čorak okrečući glavu kako bi sakrio suze. Poznanici su nam ispričali da je Ivana uživala u šetnjama i druženju s prijateljima. Voljela je dobru glazbu i izlaske, no obitelj joj je uvijek bila na prvome mjestu. U grupu na Facebooku “R. I. P. Ivana Obad” se učlanilo više od 3500 ljudi, rođaka i prijatelja, ali i onih, koji Ivanu nisu poznavali. Ispraćaju je stihovima. 

- U srcu tvoja slika, a oči pune suza, na nebo ti šaljemo tisuće ruža - napisali su Ivanini prijatelji na zid grupe.

Njihovo rivalstvo je Ivanu stajalo života 

Marin Čolak (26) i Dalibor Opačak (33), prijatelji i vrhunski vozači, uživaju u natjecanju i utrkama, tvrde njihovi poznanici. Njihova vožnja autocestom A6 u petak bila je kobna. Na putu prema Grobniku poginula je Ivana Obad (20), Čolakova suvozačica u Ferrariju. Marin je profesionalni vozač. Kao dječak počeo je voziti karting. Poslije je sudjelovao i na prestižnim natjecanjima te osvajao domaće kupove. Pričalo se da će voziti i formulu. Sigurno je jedan od trojice najboljih u Hrvatskoj, tvrde poznavatelji automobilizma. Otac je puno ulagao u njega i sponzorirao ga od početka. Vrlo je kompetitivan, a s Opačkom se često “utrkuje” i na playstationu. Dalibor Opačak nema trkaću licenciju, ali lani je u listopadu postavio amaterski trkaći rekord koji je tek prije malo manje od mjesec dana Čolak uspio oboriti. Opačak, odrastao u zagrebačkoj Dubravi, navodno je vlasnik tvrtke te je sam zaradio novac za svoj sportski Nissan. Njime se i utrkivao s Čolakom. Iz policije kažu da je Čolak Ferrarijem prešao iz lijevog u desni trak te udario u Nissan. Nakon toga je sletio s ceste, prevrnuo se i zapalio. Čolak je još u karlovačkoj bolnici. Ni on ni Dalibor u subotu nisu željeli razgovarati.

"Ne rade gluposti i nisu manijaci"

Krenuli su na tzv. track day na Grobnik, gdje je trkaća staza otvorena za sve. Riječ je o utrci u kojoj se zasebno mjeri brzina svakog pojedinog vozača. U utrci ne sudjeluje više vozila, objašnjavaju ljubitelji brzine. Obojica su vrlo korektni, ne rade gluposti i nisu “manijaci”, govore njihovi znanci.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 223
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

VIDEO Radić: 'DP ne može biti u većini gdje je SDSS i Možemo!. Ne bojimo se novih izbora'
TKO JE BLIŽI VEĆINI?

VIDEO Radić: 'DP ne može biti u većini gdje je SDSS i Možemo!. Ne bojimo se novih izbora'

Peđa Grbin je rekao kako je na Domovinskom pokretu odluka što i kako dalje, a da je na stolu i opcija ponavljanja izbora
VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije