Obavijesti

News

Komentari 301

Ljubav na prosvjedu: Zaprosio je u šatoru pred Ministarstvom

Ljubav na prosvjedu: Zaprosio je u šatoru pred Ministarstvom
6

Od prvog trenutka nisu skidali oči jedno s drugog. Jadranka nije ni sekundu dvojila kad ju je Vlado u šatoru zaprosio. Tortu su im ispekle supruge ratnih vojnih invalida

VIDEO

Prijateljica Brigita i kum Zoran Jezerčić uhvatili su me čvrsto za ruke. Znala sam da se nešto sprema, ali nisam očekivala ovo. Uveli su me u šator u Savskoj 66. Natiskalo se više od stotinu ljudi. A Vlado je čekao s prstenom...

U dahu govori Jadranka Birkić (45), koja je prije četiri dana rekla "da" Vladi Lukaču (45) u braniteljskom šatoru ispred Ministarstva branitelja u Zagrebu. Kleknuo je i zatražio njenu ruku. Jadranka nije mogla odbiti. Bila je to od početka ljubav na prvi pogled.

- Čim sam je ugledao u šatoru, znao sam da je ona prava. Ljubav je odmah planula - kaže Vlado, branitelj iz Vinkovaca. Bilo je to prije malo više od mjesec dana. Jadranka ima malo drukčiju verziju.

- U početku je bio vrlo ozbiljan i malo sam se uplašila. Ali gotovo odmah sam vidjela da je on najpažljivija osoba na svijetu. Toliko se trudi da nikome ništa ne nedostaje, bilo da je to čaša vode, običan sendvič ili će jednostavno udijeliti toplu riječ - govori Jadranka.

Kaže da ju je još iz Biograda, kad Vladu nije ni znala, nešto vuklo da dođe u šator ispred Ministarstva branitelja.

- Nisam uspjela organizirano s Hvidrom krenuti za Zagreb. Ni sama ne znam zašto me srce toliko vuklo da ipak krenem. Jednostavno sam spakirala stvari i krenula autobusom. U šatoru u Savskoj dočekala me prijateljica iz Vukovara, a tamo je bio i moj Vlado - kaže vidno zaljubljena Jadranka. Više nisu skidali oči jedno s drugog. Jadranka je kratko otišla u Vukovar na obilježavanje Dana sjećanja.

- Ali morala sam se brzo vratiti. Vlado me čekao - smije se. A on joj je ubrzo pripremio iznenađenje. Vlado ju je zaprosio, a supruge stopostotnih invalida, koje su ispekle tortu i uredile šator, dale su budućoj mladenki buket ljiljana.

- Evo ga tu kraj mene, nije uvenuo - kaže Jadranka, koja se doselila Vladi u Vinkovce. Kažu da će svadba biti na proljeće, kad sve procvjeta. Vlado iza sebe ima jedan brak, a Jadranka se nikad nije udavala.

Oboje hrvatski branitelji, tvrde da neće odustati od ovih prosvjeda.

- Tražimo da se u Ustav stavi Zakon o hrvatskim braniteljima i to da je Hrvatska nastala na temeljima Domovinskog rata - kaže Jadranka, koja je u ratu bila od 1991. i potom još 15 godina provela u vojsci. 

I Vlado je kao pripadnik specijalne jedinice policije Krpelji u ratu bio od prvog do zadnjeg dana i prošao sva ratišta. Traže da se zadrže sva prava branitelja i ostavku ministra Matića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 301
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!
EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE

Čudo u Zagrebu: Zaletio se u šleper, od auta nije ostalo ništa, a on prošao s lakšom ozljedom!

Vozač (58) nije prilagodio brzinu te je udario u šleper koji je bio zaustavljen na semaforu na Jadranskoj aveniji: U nesreći je vozač auta zadobio lakše ozlijede te je prevezen u KBC Zagreb