Obavijesti

News

Komentari 282

Ljubavni jadi: Oženio sam 40 godina mlađu, ali pobjegla je

Ljubavni jadi: Oženio sam 40 godina mlađu, ali pobjegla je
1

Karlovčanin Franjo Planinc (85) tražio je razvod jer 40 godina mlađa supruga ni jednu noć nije provela s njim. Uvjeren je da je samo htjela njegov novac

VIDEO

Karlovački Općinski sud ovih je dana razvrgao petogodišnji brak Franje Planinca i I. D. (45) na njegov zahtjev jer brak nikad nisu “realizirali” niti je ikad živio sa suprugom.

Franjo se jedini pojavio na sudu i pojasnio neobične okolnosti njihova braka - njemu je trebao netko da se brine o njemu, a njoj je trebala materijalna sigurnost. Brak su sklopili u tajnosti, nakon radnog vremena matičara u srpnju 2010. godine. No čim su izrekli sudbonosno “da”, njegovu novopečenu suprugu roditelji su posjeli u automobil i odvezli u roditeljski dom, a on je nakon vjenčanja ostao sam. Roditelji Franjine druge supruge I. D. bili su krsni kumovi ocu njegove treće supruge te se preko kumstva i poznaju.

S obzirom na to da je Franjo imao problema sa srcem i plućima te su ga dva puta operirali, liječnik mu je preporučio da nađe nekoga tko će o njemu brinuti 24 sata, a roditelji buduće izabranice ponudili su da to bude njihova I. D. Ona je tražila da mu dolazi pomagati za 40 kuna po satu. Njemu je to bilo puno s obzirom na to da mu je mirovina 3000 kuna, a onda je pao prijedlog da se ožene.

Vjenčali su se u tajnosti

- U životu nisam imao sreće s brakovima. Prva žena je pobjegla, druga umrla i nismo mogli imati djece, a ova me je iskorištavala. Godinama poznajem njezine roditelje koji su tražili da joj pomognem jer je ostala bez posla te su mi ponudili da mi ona čisti i brine za mene. Nakon nekog vremena sam predložio da se vjenčamo i da ona brine o meni, a njoj će nakon mene ostati mirovina i stan. Tako je i bilo, no nakon vjenčanja ona nije dolazila niti vodila brigu o meni. Za nju sam dobivao dodatak na mirovinu od 500 kuna, i po to je redovito dolazila - rekao je Franjo dodajući kako je njezinim roditeljima pomagao otplaćivati kredite. Na sudu je rekao da je nakon vjenčanja ipak ostao sam, da sa suprugom nikad nije imao intiman odnos, da nikad nisu izlazili zajedno kako ih ne bi vidjeli da su muž i žena te da je samo nekoliko puta s njom i roditeljima otišao u grad na ručak. Zaključuje - cijelo vrijeme samo se htjela dočepati njegove imovine i mirovine. Osim kad bi uzela 500 kuna od njegove mirovine, samo se jednom, kaže, dulje zadržala kod njega kad mu je očistila hladnjak.

- To je sve što je za mene učinila tijekom braka – požalio nam se Franjo. 

Njegova sad već bivša supruga I. D. nije imala komentara, no njezina majka je rekla da je Franjo izigrao njih i njihovu kćer.

- Istina je da smo ga tražili pomoć, dobri smo godinama. Prvi je predložio da se vjenča s našom kćeri i prije braka je sastavio oporuku kojom joj ostavlja stan uz uvjet da za života skrbi o njemu - kaže njezina majka. 

Dodaje kako je u početku njezina kći svaki dan dolazila i pomagala Franji, ali da je sve krenulo naopako kad se umiješala druga žena. 

Za sve kriv ljubavni trokut?

- S njom  je potajno ljubovao 25 godina. Mislim da se on zaljubio u našu kćer, ali se najvjerojatnije njome oženio da ljubavnicu učini ljubomornom. Franjo nam je priznao da mu je ljubavnica zaprijetila da se mora razvesti, ali i da ona ima punomoć nad njegovim bankovnim računom s velikim novcima - tvrdi majka razvedene Franjine supruge. Dodaje i da je on dva tjedna nakon ženidbe htio razvod, ali je odustao. Kaže i kako su oni u svemu postupili u najboljoj namjeri, a da ih je on prevario. Sutkinja Anđelka Dukovac prihvatila je Franjin zahtjev za razvodom jer, među ostalim, supružnici nikad nisu bili intimni pa brak nisu konzumirali.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 282
VIDEO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'
STRAŠNO

'Mislila sam da je prehlada, a onda su mi rekli da imam četiri tumora i 30% šanse preživjeti'

Nikad neću zaboraviti izraz lica radiologa koji joj je slikao pluća. Odmah sam znala da nešto nije u redu. Pitala sam doktore hoću li umrijeti. Rekli su mi: 'Ne znamo...'

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije
Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'
KOMENTIRAO PREGOVORE O VEĆINI

Pupovac se oglasio: 'O tome tko će biti dio Vlade, a tko ne, što se nas tiče, odlučujemo mi - SDSS'

Ponižavanje SDSS-a u političkom životu je i ponižavanje Srba u Hrvatskoj. Segregiranje tih zastupnika jeste segregiranje Srba u Hrvatskoj - tvrdi Pupovac.