News

Komentari 215

Ljubo Ćesić: Bandić je bio drugi najveći Hercegovac u Zagrebu

Ljubo Ćesić: Bandić je bio drugi najveći Hercegovac u Zagrebu

Umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs kaže kako je Bandić bio odličan gradonačelnik, te da je Udruga 'Hrvatski generalski zbor' odlično surađivala s njim, jer su im njegova vrata uvijek bila otvorena

Milan Bandić bio je nakon Gojka Šuška drugi najveći zagrebački Hercegovac, kazao je umirovljeni general Ljubo Ćesić Rojs, inače zemljak i dugogodišnji poznanik preminulog gradonačelnika Zagreba.  

POGLEDAJTE VIDEO:

 

- Bio je odličan gradonačelnik. Prošao je težak život počev od djetinjstva do studija u Zagrebu. Mi kao Udruga 'Hrvatski generalski zbor' imali smo odličnu suradnju s njim. Kada je god trebalo, njegova vrata su nam bila otvorena. Nije bio od velikih riječi, kratko i jasno. Kada bi nešto odlučio, obećao, to bi i izvršio - navodi Ćesić.

- Družio se Milan sa svima. Njegov životni projekt je bio starački dom u Markuševcu. Nije ga doživio, a evo trebao bi biti završen u svibnju. Prigorci koji su mi tu susjedi cijene što im je doveo i vodu, i plin, i kanalizaciju, i vrtić... Ljudi su zadovoljni kako je vodio grad. Ima i onih da im napravite sve živo, opet bi vas ogovarali. Vidjet ćemo tko će doći za novog. Bit će mu teško. Bandić je radio dan i noć - ističe Rojs. Dodaje kako Bandić nikad nije zaboravio rodni kraj.

POGLEDAJTE GALERIJU: Lampioni i ruže u Praškoj za Bandića

On i Bandić rođeni su, kaže, na 20-ak kilometara udaljenosti.

- Poznavao sam mu pokojnu majku Blagicu, obilazio je. Jutros sam nazvao brata Dragu koji živi u Berlinu i izrazio sućut. Znam i sestru Tonku i njezine. Prošli smo sličnu kalvariju odrastanja, dolaska u Zagreb. Puno će faliti svima. Neka mu je laka hrvatska zemlja - još je rekao Ljubo Ćesić Rojs za Slobodnu Dalmaciju. 

Najčitaniji članci