Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
127 komentara

'Ljudi, nemojte više uplaćivati! Sredstva su debelo premašena'

Zamolit ćemo Predsjednicu i Vladu da se razlika smije neoporezivo prebaciti na sljedeću humanitarnu akciju... Ne znam tehnikalije, ali molim sve da ovo podijele da se vidi, napisao je Marin Rončević

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
127 komentara

Prikupljeno je više od 28,5 milijuna kuna (oko 4,319 milijuna dolara) za liječenje dvogodišnje djevojčice Mile Rončević, koja se u Rijeci liječi od rijetkog oblika leukemije. Hrvatska se ujedinila u namjeri da se prikupi 2,8 milijuna dolara, koliko je bilo potrebno za daljnje liječenje djevojčice u SAD-u. 

POGLEDAJTE VIDEO:

RODITELJI: 'OVO NISMO OČEKIVALI...' Za Milu (2) na računima oca i Zaklade više od 28 milijuna kn!

Na donacijskom računu Marina Rončevića ukupno je uplaćeno 22,94 milijuna kuna i 57.645,25 eura, na računu Zaklade Nora Šitum uplaćeno je 3,538 milijuna kuna, dok je preko društvenog financiranja prikupljeno 41.000 dolara. Tom iznosu se pridodaje i 185 tisuća eura od hipoteke na obiteljsku kuću Milinih roditelja i novca koji je ranije prikupljen.

Na Facebooku se oglasio i Marin Rončević koji apelira ljude da prestanu s uplatama.

- Ljudi hvala. Nemojte vise uplaćivati na moj žiro jer su sredstva debelo premašena i ne znam što dalje. Zamolit ćemo Predsjednicu i Vladu da se razlika smije neoporezivo prebaciti na sljedeću humanitarnu akciju... Ne znam tehnikalije, ali molim sve da ovo podijele da se vidi. Volimo Vas, predivni ste! - napisao je otac male Mile.

Nakon što su objavili koliko je novca prikupljeno, roditelji dvogodišnje djevojčice Mile, Marin Rončević i Sanja Matijević Rončević na konferenciji za medije objavili su probleme s kojima su se susreli tijekom komunikacije s klinikom u Philadelphiji, gdje bi se njihova kći trebala liječiti.

PRIKUPILI NOVAC ZA MILU, ALI... 'Do 21 sat znat ćemo konačne zaključke, rezervirali smo i let'

- Dogodio se šum u komunikaciji, s obzirom na pritisak koji smo izvršili na kliniku, ovaj iznos je njima načelno beznačajan i oni u svom programu liječenja ne žele i ne smiju izlaziti s detaljnim planom liječenja dok im se ne uplati taj iznos - rekao je otac, dodavši da im je iz klinike prigovoreno javno iznošenje iznosa liječenja. 

- Čovjek koji je eminentan stručnjak reagirao je suzdržanim mailom i mi smo se šokirali. Čovjek s osobnog maila nije htio garantirati nikome ništa - rekao je Rončević, dodavši da je razgovarao i s profesorom Draganom Primorcem, koji mu je objasnio da je takav način komunikacije uobičajen.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Primorac nam je rekao da je to nužan način komunikacije i da će oni za liječenje našeg djeteta učiniti apsolutno sve što je moguće, međutim, ne žele prejudicirati i davati nepotvrđene informacije - rekao je Rončević.

- Bili smo prisiljeni tražiti varijantu B, zbog straha. Nama je od njih trebala nekakva sigurnost da će oni učiniti sve, jer smo odgovorni i prema djetetu i prema ljudima koji su nam dali novac - rekao je Rončević, dodavši da će se bolnica do 21 sat javiti s konačnim zaključcima te da će prema njima obitelj malene Mile reagirati.

- Za sutra imamo rezerviran let, ali nije plaćen i neće biti do 21, dok ne dobijemo informacije od bolnice - rekao je otac.

- Mi moramo biti spremni na put, nemamo drugog izbora. Mi ne očekujemo u ovom trenutku, jer oni se vrlo štite, očito i svoje znanje i sve ostalo. Rekli su da je vrlo neuobičajeno da izlaze s planom liječenja dok ga nisu postavili na osnovu egzaktne dijagnostike koju će sami napraviti. Pretrage i načini na koji se izvode pretrage nisu identični onima koji su ovdje napravljeni. Oni su vrlo oprezni, oni vrlo paze što pišu i rekli su jasno da nije uobičajeno izlaziti unaprijed s planom liječenja na temelju nekoliko papira, već da oni svoj plan liječenja iznose tek na temelju nalaza koje će oni napraviti tamo - rekla je Milina majka.

- Drugo, što se tiče transparentnosti, tu su jako oprezni. Puno računaju. Ne znam zašto, ali u to ne možemo ulaziti. Oni neće dijete preuzeti u bolnicu za 3 milijuna eura pa je liječiti kemoterapijom, oni će učiniti sve što mogu, a znamo da su njihove mogućnosti velike. Teško nam je izlaziti s preciznim informacijama, jer ih nemamo i ne možemo ih imati - rekla je majka djevojčice.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message