News

Komentari 25

Ljuti na Kalmetu: Na sjednicu nije uvrstio točku o Kalelargi

Ljuti na Kalmetu: Na sjednicu nije uvrstio točku o Kalelargi

Inicijativa 'Svi za Kalelargu'' prozvala je gradonačelnika Kalmetu jer nije ispunio obećanje i na iduću sjednicu Gradskog vijeća uvrstio točku o imenu poznate ulice

Inicijativa Svi za Kalelargu proziva zadarskog gradonačelnika Božidara Kalmetu jer na sljedeću sjednicu Gradskog vijeća nije uvrstio točku prema kojoj bi vijećnici odlučivali o preimenovanju zadarske glavne ulice čiji je službeni naziv Široka ulica. Članovi inicijative traže da se ulica jednom zauvijek zove Kalelarga. Skupili su 10.823 potpisa.

To je suprotno najavama i obećanjima gradonačelnika Zadra, Božidara Kalmete. 

Podsjetimo, 15. svibnja godine održan je radni sastanak gradonačelnika Zadra, Božidara Kalmete i predstavnika Građanske Inicijative “Svi za Kalelargu”, na kojemu je gradonačelnik Zadra osobno, u prisustvu Rade Šimičevića, predsjednika Odbora za preimenovanje ulica i trgova, obećao članovima Inicijative kako će se na prvoj sljedećoj sjednici Gradskog vijeća, koja se trebala održati u lipnju, a održat će se u petak 11. srpnja, na dnevni red staviti točka o preimenovanju Široke ulice u Kalelargu. 

Gradonačelnik je tada konstatirao kako je brojka od 10.823 prikupljenih potpisa impresivna, a dodao je i kako osobno podržava inicijativu i kako je vjeruje da ne postoji Zadranin koji nije za to da se Široka ulica preimenuje u Kalelargu, poručuju iz inicijative. 

Tiskovnu konferenciju su sazvali za ponedjeljak.

Najčitaniji članci