News

Komentari 51

'Ljuti smo. Sto puta su molili grad i državu da sruše kuću, a sad je zbog nje poginuo mladić'

'Ljuti smo. Sto puta su molili grad i državu da sruše kuću, a sad je zbog nje poginuo mladić'

Kristijan Dobrinić (34) s prijateljima je u srijedu rušio napuštenu kuću u Bitoljskoj ulici u Sisku. Prema očevidu policije, rezao je brusilicom armaturne šipke ispod nosivog profila kad ga je poklopio zid

Bio je jako dobar dečko, pristojan, uvijek bi pozdravio. Sada nakon potresa se javio u JVP Sisak i volontirao na sanaciji šteta uslijed potresa. Tragedija je da je stradao na ovakav način, na napuštenom objektu koji se ni ne koristi, kazao je susjed stradalog K. D. (34) iz Siska. On je u srijedu nešto iza podneva poginuo tijekom radova na napuštenoj kući u Bitoljskoj ulici.

Kako doznajemo kuća na mjestu tragedije nedovršena stoji posljednjih 30 godina. Vlasnik ju je počeo graditi prije rata, a kada je počeo odselio je u BiH. Nije se vratio i objekt je ostao prepušten zubu vremena. Posljednjih nekoliko godina kuća se počela urušavati. S nje su padale cigle u susjedno dvorište u kojem stanuje obitelj s malom djecom. Ugrožavala je i prolaznike, kao i djecu koja su prolazila ulicom. Potresi su situaciju dodatno pogoršali zbog čega su je stradali muškarac i prijatelji otišli sanirati, kako piše PU sisačko-moslavačka, nakon dogovora s poznanikom. Mladići su pokušali srušiti bočni zid kuće s kojeg je padala cigla.

- Za vrijeme radova 34-godišnjak je električnom brusilicom rezao armaturne šipke ispod nosivog betonskog T profila i pregradnog zida te se dio zida srušio na njega zbog čega je na mjestu preminuo - napisali su iz policije. Dodali su kako će posebno izvješće poslati Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Sve je to teško pogodilo njegove prijatelje jer znaju da je inače bio iskusan radnik brojnih građevinskih tvrtki.

- Ne poznajem dečke, niti znam tko ih je poslao, no znam da je ovo problem države i grada. Sto puta su im se susjedi već obraćali, pisali zbog opasnosti koja im prijeti u dvorištu. To nije problem potresa, ovo je problem već godinama. Posljednjih pet godina se cigla urušava, pada s kuće ljudima u dvorište - kazao je stanovnik Bitoljske ulice. Ljut je što su institucije godinama zanemarivale taj problem, a sve je na kraju životom platio mladić. Dodao je da takvih kuća ima još.

Najčitaniji članci