Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
76 komentara

'Ne znamo što je zagadilo vodu u Zagorju, sada se ispiru cijevi'

Zagorski vodovod d.o.o. pozvao je u srijedu korisnike s područja općina Lobor, Mače, Bedekovčina, Sv. Križ Začretje i Veliko Trgovišće te gradova Zabok, Zlatar i Oroslavlje da vodu ne koriste

76 komentara

Zagorski vodovod d.o.o. obavijestio je u srijedu korisnike s područja općina Lobor, Mače, Bedekovčina i Sv. Križ Začretje te gradova Zabok i Zlatar da su poslijepodne zaprimljene prijave o neugodnom mirisu vode za ljudsku potrošnju, i pozvao ih je da vodu ne koriste, a policija provodi istragu u mjestu Lobor. U četvrtak ujutro istu su obavijest izdali i za područja grada Oroslavja i općine Veliko Trgovišće.

Nakon prijave o neugodnom mirisu vode za ljudsku potrošnju, radnici Zagorskog vodovoda d.o.o. su odmah su uzeli uzorke i od nadležnih institucija zatražili analizu njene zdravstvene ispravnosti. Poduzete su sve mjere za uklanjanje tog nekarakterističnog mirisa, naveli su iz Zagorskog vodovoda. 

Korisnike u navedenim naseljima pozvali su da do sljedeće obavijesti ne koriste vodu za ljudsku potrošnju.

 Iz Policijske uprave Krapinsko-zagorske večeras je priopćeno da je temeljem dojave DC-112 i objave „Zagorskog vodovoda“  u tijeku  policijsko postupanje u mjestu Lobor radi utvrđivanja činjenica.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić istaknuo je kako bi do 12 sati trebali doći rezultati analize.

- Po preliminarnim rezultatima nema razloga za brigu, no pričekajmo rezultate analize - poručio je Kujundžić.

Oglasio se i ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić:

- Povećana je količina ugljikovodika u cijevima pa je došlo do neugodnog mirisa stoga su građani obaviješteni da ne konzumiraju vodu. U ovom trenutku ispiru se cijevi. Pretpostavlja se da je u potoku iznad izvorišta Lobor došlo do onečišćenja, ali ne zna se još uzrok. Nakon ispiranja ponovno će se uzeti analiza i ocijenit će se da li je voda adekvatna za konzumiranje.

Tema: Hrvatska

Možda vas zanima i ovo:
Message