Obavijesti

News

Komentari 18

Lopovi bez duše: U Karlovcu su opljačkali centar za beskućnike

Lopovi bez duše:  U Karlovcu su opljačkali centar za beskućnike
6

Predsjednik udruge Petar Banić izjavio je da sada "startaju od nule", jer se alat skupljao od osnutka te udruge 2006. Centar je jedino mjesto u županiji gdje se sustavno pruža usluga zbrinjavanja beskućnika

VIDEO

Zasad nepoznati kradljivci provalili su u kontejner s alatom udruge "Milosrđe - centar za beskućnike" u Karlovcu i ukrali četiri benzinska 'trimera' za šišanje trave, motornu pilu i mnogo sitnog alata koji je služio udruzi za obuku korisnika za uključivanje u programe javnih radova.   

Predsjednik udruge Petar Banić izjavio je Hini da sada u radu "startaju od nule", jer se alat skupljao od osnutka te udruge 2006. i sada neće imati čime obučavati svoje korisnike za uključivanje u programe javnih radova.

Vrijednost alata ukradenog iz kontejnera u gradskoj četvrti Gaza između 29. i 30. prosinca procijenjena je na 19.000 kuna.

Tu se ne radi samo o materijalnoj šteti, koja je za našu neprofitnu udrugu velika, već i o tome da na proljeće nećemo moći radno okupirati korisnike koji mogu pružiti pomoć u održavanju okućnica siromašnijim i nemoćnim građanima ili da se uključiti u javne akcije uništavanja ambrozije, rekao je Banić te dodao da je jedan dio njihovih korisnika, zahvaljujući osposobljanju, našao posao i izvukao se iz svojih problema.

Banić je napomenuo da su u provali oštećena dva prozora za što očekuju naknadu od osiguranja imovine, ali i dodao da trimeri, pila i sitni alat nisu bili osigurani pa će trebati novčanu pomoć za nabavku novog alata.

Centar je 2006. utemeljila HVIDR-a za potrebe četiri svoja člana bez doma i ostale beskućnike, u bivšem prognaničkom naselju "Gaza", a od 2012. vodi ga civilna udruga "Milosrđe".

Centar je jedino mjesto u Karlovačkoj županiji gdje se sustavno pruža usluga zbrinjavanja beskućnika, a u programu dnevnog boravka je 35 osoba. Petnaestak ima svoj dom, ali su siromašni ili na rubu siromaštva pa dolaze na ručak, što financiraju država i Grad Karlovac, dok se dva obroka svakodnevno nude od prikupljenih donacija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca