Obavijesti

News

Komentari 42

Lopovi su odšetali sa sefom od 200 kila i dječjim kasicama

Lopovi su odšetali sa sefom od 200 kila i dječjim kasicama
4

Prekinuti odmor: Za pljačku je peteročlana obitelji Sabalić saznala dok se odmarala na Pagu. Odmah su se vratili u Zagreb. Kažu da neće tako skoro napuštati kuću

VIDEO

Zakoračili smo u kuću i zaprepastili se. Otvorene ladice i ormari, posvuda razbacana odjeća, posteljina na podu, prevrnute stvari. Nered, lom i kaos, opisuju Carolina (37) i Ernest (37) Sabalić iz Zagreba. U njihovu kuću u Jazbinskom odvojku u noći na nedjelju upali su lopovi dok su se oni za vikend odmarali s djecom na Pagu. Kradljivci su vješto obili bravu na podrumskim vratima i ispremetali im cijelu kuću. Niti jedna prostorija nije ostala netaknuta. Uzeli su sve što su mogli ili, bolje rečeno, što im se najviše svidjelo. Nitko od susjeda iz tog, prilično mirnoga kvarta, ništa nije čuo. 

- Ključeve kuće smo ostavili prijateljici kako bi bacila koji put pogled na kuću. Vjerovali smo da je naša kuća sigurna - govori Carolina. Susjeda je to i učinila. U subotu oko 21 sat ušla je u kuću Sabalićevih i upalila svjetlo kako bi zavarala sve koji pomisle približiti se kući. Rolete na prozorima su bile poludignute, činilo se kao da su vlasnici kući. No iskusne lopove nije uspjela prevariti. Sudeći po izgledu kuće nakon pljačke, dali su si oduška zabavljajući se. 

- Jasno mi je da su uzeli sef jer su pretpostavili da je unutra nakit ili novac, ali osim toga ništa drugo mi nije jasno. Zamislite, odnijeli su i poluiskorištene bočice parfema, hrpu dječjih čokoladica, njihove kasice sa sitnišem. U dječjoj sobi stajala su dva laptopa, iste marke jedan na drugom. Jedan su uzeli, drugi ostavili, nabraja uznemireno Ernest, a pridružuje se i supruga. Na stolu u kuhinji pronašli smo pola banane. Jedan dio su odrezali i pojeli, drugi ostavili. Voda u akvariju s ribicama bila je žuta, pa pretpostavljamo da su mokrili u njega. Užas. 

Još utvrđuju čega sve nema u kući. 

- Teško nam je zbog nakita, nije toliko vrijedan, ali je tradicionalni obiteljski s Paga i puno nam znači. Također, bilo je i nakita koji su djeca dobivala za krštenje i rođendane - nastavlja Ernest. Cijelu obitelj pljačka je prilično šokirala i prestrašeni su.

- Prošlu noć nisam spavala od uznemirenosti. Potresene su i naše dvije kćeri od 11 i 8 godina te sin (6). On jučer nije htio izaći iz kuće. Rekao je: ‘Mama, doći će opet lopovi’ - govori Carolina. Sabalići se nadaju da će policija naći lopove, a nagradit će one koji imaju informacije o počiniteljima.

'Ovi lopovi su profesionalci, znali su kako obiti vrata'

Pravi profesionalni sef za čuvanje novca Ernest je dobio na poklon. Težak je 200 kilograma. Pretpostavlja da su lopovi profesionalci jer su znali koje točno žice prerezati na dvorišnoj ogradi kako bi se vrata otvorila, a oni lako izgurali tačke. 

Tačkama prevezli sef do auta na parkiralištu?

Zbog težine sef nisu mogli nositi. Vjerojatno su ga stavili u tačke i prevezli do auta na obližnjem parkiralištu. Ključ od sefa Sabalićevi su ponijeli.

Pljačkaši su se, dok su krali, prilično dobro zabavljali

Očito su tijekom krađe jako ogladnjeli, pa su se poslužili voćem i dječjim slatkišima u kuhinji. 

Pobjegli su s dječjim kasicama za štednju

Zlato i velike novčanice nisu im bile dosta. Ispremetali su i dječje sobe. Uzeli su i dvije kasice sa sitnišem. Nasreću, jedno je dijete svoju ponijelo na Pag. 

Susjeda šokirana nazvala vlasnike

Susjeda koja je čuvala kuću ujutro je primijetila da je sve razbacano. Nazvala je Sabaliće mislivši da su se ranije vratili s mora, a potom su oni nazvali policiju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'
'STABILNO JE'

Detalji napada poskoka kod Vrgorca: 'Mama je bila smirena, u Splitu su joj dali terapiju'

Ono što je zanimljivo je da se otrovnica kreće u radijusu od pedesetak metara i da nikada nije sama. Pravilo kako je uglavnom njeno stanište u kamenjaru više ne vrijedi jer se može pronaći i u gustoj šumi gdje je hladovina