News

Komentari 7

Lordi nije kriv: Sud oslobodio psa mješanca od optužbi da je zaklao četiri susjedove kokoši

Lordi nije kriv: Sud oslobodio psa mješanca od optužbi da je zaklao četiri susjedove kokoši

FOTO ILUSTRACIJA: Vlasnik kokoši kaže da mu je drugi susjed rekao da je nered napravio upravo Lordi. Na mjestu događaja je zatekao uginule kokoši, a u susjednom dvorištu je vidio Lordija na vezu. Taj susjed odbio svjedočiti

Lordi je slobodan! Prema odluci Općinskog suda u Ogulinu, oslobođen je optužbi da je zaklao četiri, ozlijedio šest i rastjerao 13 susjedovih kokoši pa je stoga njegov vlasnik (57) oslobođen krivnje, javlja KA portal.

Sve se dogodilo 20. kolovoza 2020. godine u ranim jutarnjim satima, a ovih dana je stigla oslobađajuća presuda. Državni inspektorat je Lordija prijavio tužiteljstvu. Njegov gazda iskazao je kako se ne smatra krivim, jer je njegov Lordi niskog rasta i nikako ne bi mogao preskočiti ogradu susjedova dvorišta.

Lordi nije bio na sudu, ali vlasnik je donio njegove fotografije. Uz to, tvrdio je da je štetu najvjerojatnije napravila lisica.

Vlasnik kokoši kaže da mu je drugi susjed rekao da je nered napravio upravo Lordi. Na mjestu događaja je zatekao uginule kokoši, a u susjednom dvorištu je vidio Lordija na vezu. Taj susjed odbio svjedočiti.

- Obzirom da okrivljeni u svojoj obrani poriče počinjenje prekršaja koji mu se stavlja na teret odnosno da bi držao bez nadzora svog psa na način koji ugrožava zdravlje životinja, da iz iskaza svjedokinje, voditeljice Ispostave državnog inspektorata u Ogulinu ne proizlazi da je neposredno utvrdila počinjenje prekršaja, niti iz iskaza ispitanog svjedoka proizlazi i da je isti bio nazočan događaju, odnosno nije nedvojbeno utvrđeno da bi pas okrivljenog ušao u dvorište i zaklao, ozlijedio i rastjerao njegove kokoši - utvrdio je Općinski sud u Ogulinu.

 

 

Najčitaniji članci