News

Komentari 114

'Lovili smo zečeve i našao se ispred mene. Pogodio sam ga'

Suprug nije u stanju o tome razgovarati, ali napišite da ne krivi bratića. Bio je to nesretni slučaj, ne zamjera mu, rekla nam je supruga ozlijeđenog lovca koja vjeruje da će sve biti u redu

Nije on meni samo prijatelj nego i bratić. Nekako se našao malo više ispred mene dok smo lovili zečeve. Pucao sam u zrak, a sačma ga je pogodila u silaznoj putanji, ispod oka, kazao nam je Ivan L. (39). Bio je u kući u Slivnici Donjoj blizu Zadra, gdje obojica lovaca žive i gdje su lovili. Djelovao je utučeno i žalosno zbog ranjavanja rođaka.

Ivan L. je sačmom ozlijedio kolegu lovca D.B. (51) zvanog Grici, inače policajca, prilikom lova u Slivnici Gornjoj u nedjelju oko 12 sati. Pogođen je po glavi i licu. Oči mu, na svu sreću nisu stradale, a najopasnije zrno pogodilo ga je ispod desnog oka. Policija je ozljede okarakterizirala kao teške tjelesne, a Grici je prevezen u KBC Rebro jer mu u zadarskoj bolnici, kako nam kažu u Slivnici, nisu mogli pomoći zbog nedostatka medicinske opreme. 

- U tijeku je obrada događaja u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti događaja koje su prethodile događaju - kažu u policiji, što znači da ispituju ima li kaznene odgovornosti mlađeg lovca ili je riječ o nesretnom događaju. 

U Slivnici nam kažu da o odgovornosti lovca koji je pucao nema govora jer su rođaci nerazdvojni, zajedno love, druže se, pomažu si međusobno, ali i drugima u selu kada kome treba. Kazuju nam da je u mjestu bilo i težih lovačkih ozljeda s trajnim invaliditetom, ali da se lovac nikad nije naljutio na kolegu koji ga je slučajno ozlijedio.

Bili smo i do Gricijeve kuće, no tamo je samo obiteljska prijateljica koja čuva posjed dok je obitelj s ozlijeđenim lovcem na liječenju u Zagrebu.

- Bio je to nesretan slučaj. Svašta se u tom lovu događa - rekla nam je te dodala da je ozlijeđeni lovac pri svijesti i ne zamjera bratiću što ga je ranio.

- Suprug nije u stanju o tome razgovarati, ali napišite da ne krivi bratića. Bio je to nesretni slučaj, ne zamjera mu - rekla nam je u telefonskom razgovoru supruga ozlijeđenog lovca te dodala da vjeruje da će s njegovim zdravljem sve biti u redu.

Najčitaniji članci