News

Komentari 40

Lovri skinuli imunitet i stavili ga u Odbor za zakonodavstvo

Lovri skinuli imunitet i stavili ga u Odbor za zakonodavstvo

Na sjednici saborskog Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove bivši ministri Tomislav Tolušić i Lovro Kuščević imenovani su na nove funkcije...

Saborski Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove odlučio je u petak poslati pismo klubovima zastupnika sa zahtjevom da mu do 15. listopada predlože kandidate za viceguverenera Hrvatske narodne banke (HNB)  s obzirom da 25. listopada istječe šestogodišnji mandat Nevenu Barbaroši. 

Guvernera, zamjenika i viceguvernere HNB-a imenuje Hrvatski sabor na prijedlog Odbora za izbor i imenovanje i na osnovi mišljenja saborskog Odbora za financije i državni proračun. Barbaroša, kojeg je Sabor viceguvernerom imenovao 25. listopada 2013., u HNB-u koordinira poslove iz područja Sektora platnog prometa. 

HNB ima šest viceguvernera, Sabor je ljetos drugi šestogodišni viceguvernerski manadat povjerio Michaelu Faulendu i Bojanu Frasu. 
Nakon što ljetošnje rekonstrukcije Vlade, odnosno povratka nekih ministra u zastupničke klupe, te odlaska nekih zastupnika u izvršnu vlast, Odbor je odobrio promjene u sastavima saborskih radnih tijela. 

Bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić imenovan je voditeljem Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentranoj skupštini Vijeća Europe, te članom Odbora za poljoprivredu. 

Vesnu Bedeković, koja je postala ministrica za demografiju na mjestu predsjednice Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, zamijenit će Irena Vukasnović Petrijevčanin (HDZ).

Bivši ministar uprave Lovro Kuščević, koji se vratio u Sabor i kojemu je na zahtjev DORH-a, ukinut imunitet, postaje član Odbora za zakonodavstvo. 

- Nije cvijet u Odboru za zakonodavstvo - konstatirao je tom prilikom Silvano Hrelja (HSU).  Odluke Odbora treba potvrditi Hrvatski sabor. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci