Obavijesti

News

Komentari 40

Lovri skinuli imunitet i stavili ga u Odbor za zakonodavstvo

Lovri skinuli imunitet i stavili ga u Odbor za zakonodavstvo
1

Na sjednici saborskog Odbora za izbor, imenovanja i upravne poslove bivši ministri Tomislav Tolušić i Lovro Kuščević imenovani su na nove funkcije...

Saborski Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove odlučio je u petak poslati pismo klubovima zastupnika sa zahtjevom da mu do 15. listopada predlože kandidate za viceguverenera Hrvatske narodne banke (HNB)  s obzirom da 25. listopada istječe šestogodišnji mandat Nevenu Barbaroši. 

Guvernera, zamjenika i viceguvernere HNB-a imenuje Hrvatski sabor na prijedlog Odbora za izbor i imenovanje i na osnovi mišljenja saborskog Odbora za financije i državni proračun. Barbaroša, kojeg je Sabor viceguvernerom imenovao 25. listopada 2013., u HNB-u koordinira poslove iz područja Sektora platnog prometa. 

Škaro, Kuščević, Bandić... Što gorljiviji vjernici, to veći grijesi
Škaro, Kuščević, Bandić... Što gorljiviji vjernici, to veći grijesi

HNB ima šest viceguvernera, Sabor je ljetos drugi šestogodišni viceguvernerski manadat povjerio Michaelu Faulendu i Bojanu Frasu. 
Nakon što ljetošnje rekonstrukcije Vlade, odnosno povratka nekih ministra u zastupničke klupe, te odlaska nekih zastupnika u izvršnu vlast, Odbor je odobrio promjene u sastavima saborskih radnih tijela. 

Bivši ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić imenovan je voditeljem Izaslanstva Hrvatskog sabora u Parlamentranoj skupštini Vijeća Europe, te članom Odbora za poljoprivredu. 

USKOK: Kuščević čak lažirao amandman da bi si pogodovao
USKOK: Kuščević čak lažirao amandman da bi si pogodovao

Vesnu Bedeković, koja je postala ministrica za demografiju na mjestu predsjednice Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, zamijenit će Irena Vukasnović Petrijevčanin (HDZ).

Bivši ministar uprave Lovro Kuščević, koji se vratio u Sabor i kojemu je na zahtjev DORH-a, ukinut imunitet, postaje član Odbora za zakonodavstvo. 

- Nije cvijet u Odboru za zakonodavstvo - konstatirao je tom prilikom Silvano Hrelja (HSU).  Odluke Odbora treba potvrditi Hrvatski sabor. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...