News

Komentari 318

USKOK: Kuščević čak lažirao amandman da bi si pogodovao

USKOK: Kuščević čak lažirao amandman da bi si pogodovao

Nakon što su članovi Povjerenstva iznijeli svoje komentare, jednoglasno su odlučili o skidanju imuniteta i davanju odobrenja za pokretanje kaznenog postupka zlouporabe položaja i ovlasti protiv Kuščevića

U Saboru je danas bila sjednica Mandatno-imunitetnog povjerenstva na kojoj se raspravljalo o zahtjevu DORH-a za skidanjem imuniteta i davanju odobrenja za pokretanje kaznenog postupka zbog zlouporabe položaja i ovlasti protiv HDZ-ovog saborskog zastupnika i donedavnog ministra uprave Lovre Kuščevića što je doneseno jednoglasno.

Mandatno imunitetno povjerenstvo - Kuščević by Ivan Hruškovec on Scribd

Klub HDZ-a i HSS-a je antidatirao amandman na prostorni plan kako bi prikrili da pogoduju Kuščeviću.Korist koju je stekao je neutvrđena, ali svakako viša od 60.000 kuna.  Istražitelji su to lažiranje otkrili sada, ali Kuščević je samo mjesec dana nakon te rabote postao ministar prostornog uređenja i graditeljstva!

U drugom slučaju, tereti ga se da je svom šogoru Ivici Žuviću omogućio kupnju stana iz programa POS po povoljnijim uvjetima iako Žuvić na to nije imao pravo. Kuščević je znao da šogor ima stan u Splitu, ali je to prešutio ostalim članovima povjerenstva. Korist koju je Žuvić imao od toga je minimalno 17.369 eura.

Ovdje smo pratili tijek sjednice:

POGLEDAJTE VIDEO:

Najčitaniji članci