Obavijesti

News

Komentari 0

Lucija je Chef škole 2022: Salatu od piletine koju je pripremila žiri je proglasio najboljim jelom

Lucija je Chef škole 2022: Salatu od piletine koju je pripremila žiri je proglasio najboljim jelom

Pobjednica prvog dječjega kulinarskog natjecanja 'Budi chef škole', u organizaciji 24sata, je Lucija Šabarić iz 2. razreda OŠ Sveta Nedelja, Područna škola Kerestinec, a finalistice koje su još sudjelovale u pripremi jela su Nika Pukšec i Erin Varga

VIDEO

Pobjednička salata s piletinom

Prema ocjenama žirija, na prvom dječjem kulinarskom natjecanju "Budi chef škole" u zagrebačkom Rougemarin parku između tri finalistice pobijedila je talentirana mala kuharica Lucija Šabarić iz 2.a razreda Područne škole Kerestinec, koja je spravila bogatu salatu s piletinom i povrćem. Lucija je u cooking showu pod pokroviteljstvom Lidla pripremila ukusnu pečenu piletinu s povrćem i preljevom, a žiri je upravo njezino jelo ocijenio kao najbolje. Lucija je u receptu koristila 300 g pilećih prsa, koje je začinila solju i paprom te prepekla na žaru. Na tanjur je prvo složila matovilac, na kolute narezani poriluk, rajčicu i salatu te na povrće narezala ploške sočne pečene piletine. Sve je prelila umakom od maslinova ulja, limuna i papra te ukrasila bosiljkom i tortilja čipsom.

- Vrlo sam ponosna na sebe što sam pobijedila, zahvaljujem chefovima koji su mi pomogli i svakako prijateljici Luciji, koja je bila uz mene cijelo vrijeme pripreme. Zahvaljujem puno i svojoj mami, s kojom sam kod kuće osmišljavala recept, jer ništa bez nje ne bi uspjelo. I želim reći da sam probala i hranu drugih finalista i sva su jela bila podjednako fina kao moje, ovaj put sam pobijedila ja, a drugi put će netko drugi - rekla je simpatična Lucija, koja je kao pobjednica osvojila poklon paket Lidlovih zdravih namirnica, poklon paket Zvijezde za cijeli razred, poklon paket bilježnica Lipa Mill, pet dolazaka gratis u igraonicu Šareni balon i, naravno, titulu "Chef škole 2022. godine".

Odabrao dječji žiri

Žiri je bio sastavljen od učenika iz raznih škola: Karlo Domišljanović, Magdalena Mandl, Stela Filipančić, Ena Zormanić, Val Bizović, Liam Krajačić i Luka Crnogorac, od kojih je svatko imao svojeg favorita. U tijesnoj borbi pobijedila je ipak Lucija iako su za sva pripremljena jela članovi žirija imali samo riječi hvale. Žiri je bio oduševljen time što može žirirati, ali i gledati kako se kuha. Nekima od njih ovo čak nije bilo prvi put da odabiru jelo, pa su s mnoštvom djece i roditelja koji su taj dan došli u Rougemarin park podijelili svoja iskustva kako kod kuće biraju tko bolje kuha, mama ili tata, a neki su naveli i koja sve jela sami znaju pripremiti te koji su im recept i restoran omiljeni.

Uz pobjednicu Luciju, u ovom velikom finalu sudjelovala je Erin Varga iz 3.d razreda OŠ Gustava Krkleca, koja je u cooking showu pod pokroviteljstvom Zvijezde pripremila ukusne pileće rolice. Finaliste je u prednatjecanju odabrao tročlani žiri u sastavu: ravnateljica partnerske škole projekta, OŠ Gustava Krkleca, Marija Luković, nutricionistica Sandra Krstev Barać te chef restorana Rougemarin Marin Medak. Erin je tikvice i mrkvu kratko prodinstala na luku i u njih umiješala skuhanu heljdinu kašu. Pileća prsa narezala je na trakice, omotala pancetom i ispekla u pećnici, a uz jelo je poslužila i zdravu salatu od krastavaca i kravlje fete

Pljesak publike za svoje jelo dobila je i maštovita Nika Pukšec iz 2.a razreda OŠ Luka, Sesvete, koja je u cooking showu pod pokroviteljstvom Lidla, odličnom kombinacijom povrća i serviranjem pripremila zdravu i ukusnu krem juhu. Mrkvu i krumpir narezane na kockice skuhala je s graškom u loncu, dodala sol i papar, a kad je sve bilo gotovo, štapnim je mikserom usitnila povrće. Krem juhu je prilikom serviranja ukrasila žlicom kiselog vrhnja, bučinim sjemenkama i sezamom. Nika je odnijela kući i poklon paket zdravih Lidlovih namirnica, od kojih će nastaviti spremati svoja kulinarska umijeća. 

Program u Rougemarin parku vodila je Josipa Rupić, a svečano su ga otvorile direktorica prodaje 24sata Marcela Rukavina i glavna urednica svih miss7 izdanja Marjana Grčić-Filipović pozdravivši sve okupljene na prvom eventu "Budi chef škole". Djeci su u spravljanju jela tijekom cooking showova pomagali chef Rougemarin parka Marin Medak i chef restorana El Torro, Mario Mihaljek, a osim što su djeca uživala u prekasnom sunčanom danu i kulinarskim umijećima, u divnom prostoru Rougemarin parka bio je zaista bogat program. Tako je u organizaciji kompanije Zvijezda tijekom događanja organiziran i test naslijepo, u kojem je petero djece testiralo Zvijezdine umake - popularne ketchupe različitih okusa, a djeca koja su pogodila koji je od pet umaka Zvijezda Kids Ketchup dobila su Zvijezdin paket.

U Zvijezdinu kutku djeca su se družila i fotografirala s popularnim Joomboos influencerom The Sikrtom

Mali znanstvenici

A mnogu je djecu posebno privukla Tinker labsova radionica za male znanstvenike, na čijem su štandu školarci mogli dobro se zabaviti i probati razne igre. Jedna je to u nizu radionica koje u svom portfelju nudi Tinker labs s ciljem stvaranja pozitivnog akademskog okruženja i pomoći u razvoju kreativnosti, samopouzdanja i upornosti. Radionice su bile namijenjene djeci svih uzrasta, a sudionici su se sjajno zabavili u okviru ponuđenih mentalnih igara i zadataka. Svako dijete dobilo je i pametnu bilježnicu Lipa Mill

Zdrave namirnice iz Lidla

Pobjedničko jelo partnerska škola projekta, OŠ Gustava Krkleca, ponudit će u školskome meniju, a u Rougemarin parku prezentirali su i svoj školski vrt te objasnili zašto im je bilo važno sudjelovati u ovom vrijednom događaju u organizaciji 24sata, a kojim je svrha bila istaknuti važnost zdravih školskih obroka te na zabavan i kreativan način potaknuti učenike da jedu nutricionistički uravnoteženu hranu. Spomenuta škola ponosni je vlasnik ekocertifikata, a Lidl kao sponzor čak dva cooking showa ponosni je nositelj titule Lidl broj 1 za voće i povrće: prema rezultatima istraživanja svježine koje je proveo GfK, Lidl je osvojio prvo mjesto za voće i povrće u kategorijama svježina, kvaliteta te omjer cijene i kvalitete.

- Naša škola ima dijamantni status ekoškole, već dugo provodimo taj program, a posebno nas raduje što su djeca uključena u proces praćenja rasta biljaka od sjemena do ploda. U okviru škole imamo i voćnjak, a nastojimo i da tijekom cijelog dana djeci na raspolaganju u školi bude svježe voće. Trudimo se jako da jela koja radimo u školskoj kuhinji budu temeljena prvenstveno na zdravim namirnicama - kazala je Tajana Tintor, razredna učiteljica OŠ Gustava Krkleca. 

U Lidlovu kutku djecu je uveseljavao i influencer Bruno Lukić, s kojim su se djeca rado fotografirala i poslije dijelila fotografije prijateljima koji nisu mogli doći na završni event.

U Rougemarin parku se plesalo, igralo i veselilo, a mnoge je zanimalo i kako se postaje kuhar, pa su djeca pitanjima obasula vrijedne chefove. Djeca su na kraju degustirala  skuhana jela, a svi su imali samo riječi hvale za recepte temeljene na zdravim namirnicama.

- Danas se vraća trend zdrave hrane, ljudi su shvatili da navala industrijskih proizvoda ne donosi ništa dobro i da za zdrav život morate otići u dućan ili vrt po svježe namirnice i spraviti jelo kod kuće - istaknuo je chef Marin Medak. 

Dječji zbor Kikići i genijalci za ovu je priliku pripremio prigodan program i oduševio sve nazočne, a na odlasku kući mnoga su nam djeca kazala kako jedva čekaju doma pripremiti pobjednički recept. A obogaćena kulinarskim idejama, djeca su kući ponijela i radove nastale uz pomoć poznate slikarice Tatjane Politeo. Tema dječje likovne radionice koju je pripremio Lidl s ovom poznatom akademskom slikaricom bila je svježe voće i povrće te okusi zavičaja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa