Obavijesti

News

Komentari 49

'Luka nas je sve izljubio, kao da je imao čudan predosjećaj...'

'Luka nas je sve izljubio, kao da je imao čudan predosjećaj...'
1

Zrakoplov Zlin 242 L Hrvatskog ratnog zrakoplovstva srušio se u četvrtak u dvorište obiteljske kuće u Biljanima Donjim kod Zadra. Poginuli su piloti Marko Novković (31) i Luka Jagatić (25)

VIDEO

Hrvatska vojska prebacila je u bazu Zemunik olupinu Zlina 242 L Aerobatic, aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva koji se srušio u četvrtak u dvorište obiteljske kuće u Biljanima Donjim kod Zadra. Poginula su obojica pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, natporučnik Marko Novković (31) te polaznik letačke selekcijske obuke poručnik Luka Jagatić (25). 
U dvorištu Jagatićevih jutros shrvana obitelj i prijatelji, upaljene svijeće za ugašenu mladost, gubitak koji nitko i ništa ne može nadomjestiti. Cijeli je Vrbovec za svoga mladog pilota, jedinog nakon Domovinskog rata, proglasio dan žalosti i zavio se u crno.

POGLEDAJTE VIDEO: Prijatelj i obitelj o Luki 

Pokretanje videa...

01:52

  - Uvijek među najboljima je bio naš Luka, odmalena. Prekrasno dijete, koje je svima u selu uvijek htjelo pomoći, a kasnije dečko koji nikad nije rekao ‘ne mogu’ ili ‘neću’, za njega te riječi nisu postojale. Kad bi na ispitu dobio četvorku, javljao se za peticu, ali je takav bio u svemu - u suzama nam priča Tomislav Bencarić, ujak poginulog pilota Luke Jagatića (25). 


Cijelo je Lukino selo, Peskovec pored Vrbovca, zavijeno u crno. Malo je ovdje duša, tek dvjestotinjak, ali svi se poznaju, i svima je Luka bio toliko drag, kao da je njihovo dijete. U ogromnoj tuzi ovdje ostaju njegovi roditelji, mlađi brat i sestra, Luka je bio najstarije dijete u obitelji, rođeno na Štefanje 1995. godine.

Otkad je otišao u srednju školu, ovamo je dolazio vikendom, koliko su mu obaveze dopuštale. Ali svoje je selo jako volio, i ono njega. 

Biljane Donje: Vojskao dvezla vojni avion u bazu

- I kako sad dalje bez njega, roditelji su ga taman osovili na noge. Ma ne, sam se on osovio, uvijek je bio takav, hrabar i samostalan - nastavlja ujak Tomislav, pokazujući nam video snimak koji mu je nećak nedavno poslao. Prvi je samostalan službeni let imao je 29. travnja, sad nedavno, ima desetak dana. Na videu se vidi pilotsko “krštenje”, pokazuje ujak drhtavim rukama.

 - A sad je, za koji dan, trebao doći kući na sestrin rođendan. On i djevojka Kristina, koja živi u Njemačkoj, planirali su tad proslaviti i zaruke. Upoznali su se prošle godine, jako zaljubili, postali kao prst i nokat. Trebao je još samo odraditi deset letova, i odradio ih je...  - jeca ujak.

Neki čudan predosjećaj...

Priča kako je Luka zadnji put kad su se vidjeli imao neki čudan predosjećaj. 

- Ne znam, meni se činilo tako, izljubio se sa svima nama kad je odlazio, sve nas je htio vidjeti, cijela obitelj, svi smo jako povezani... I bilo je zadnji put. Kod njega je doma ta zadnja dva tjedna živio i kolega mu pilot iz Bihaća, dečko nije mogao kući zbog epidemije pa je ostao kod Luke u Peskovcu. Takav je Luka bio, svima od pomoći, prekrasan dečko. 

U suzama je i Lukin prijatelj Mario Pavečić (24), student FER-a u Zagrebu. Odrasli su zajedno u Peskovcu, skupa bili i u lokalnom vatrogasnom društvu. Sva je mladost iz sela u vatrogasnom društvu, pa tako i Lukina mlađa sestra.

- Luka je imao pred sobom veliku budućnost. Bio je perspektivan, oduvijek je znao što hoće - kaže Mario. 

Volio je prijatelje, druženje, ali u izlascima nikad nije pretjerivao. Završio je Ekonomsku školu u Dugom Selu, a onda otišao u Zagreb na vojno inženjerstvo pa daje krenuo za pilota, priča Mario o svome prijatelju. I njegov je otac, Mladen, bio je u vojsci, na ratištu od prvog do zadnjeg dana, u Gromovima. 

- Za naše je selo ovo ogromna tragedija. Nakon što je otišao na školovanje, Luka je ipak dolazio skoro svaki vikend, odazivao se na sve naše akcije, bio uvijek aktivan. Malo smo selo, praktički jedna velika obitelj, pa je Lukina smrt svima nama kao smrt vlastitoga člana - shrvan je Siniša Jagatić, predsjednik DVD-a Peskovec.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca