Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
6 komentara

M. Dodik: Neka nam Mesić ne drži prodike o genocidu

Predsjednik Vlade Republike Srpske kazao je da stoji iza svih svojih tvrdnji te da ne vidi razloga da se ikome pravda. Ponovio je da on ne voli Bosnu

D. Moconja
Video: D. Moconja
6 komentara

Komentirajući medijske navode u Hrvatskoj povodom njegovih izjava na skupštini Srpskog nacionalnog vijeća, predsjednik Vlade Republike Srpske Milorad Dodik kazao je u utorak u Banja Luci da to 'govori o načinu kako tamošnji mediji sotoniziraju svakoga tko se dotakne bilo kakvih kvaziistina na koje su oni ili njihova politika navikli'. Rekao je i kako se on u svom govoru obraćao članovima Srpskog nacionalnog vijeća, a kad je izašao, da je bio suočen s tvrdnjama Stipe Mesića o tome da je RS nastala na etničkom čišćenju. Dodik je dodao da ne tvrdi da u RS-u nije bilo etničkog čišćenja, ali smatra da 'Mesić nema pravo o tome pričati.
- Činjenica je da u Republici Srpskoj ima više od 50.000 ljudi koji su protjerani iz Hrvatske ili su dobrovoljno otišli i ne žele se tamo više vratiti - kaže Dodik dodajući da Mesić posebno nema pravo o tome govoriti s obzirom na njegove izjave s početka jugoslavenske krize koje je davao u Austriji i govorio o potrebi upravo takvog čišćenja. Nadalje, optužuje Mesića da njegovo 'moraliziranje pada u vodu ako se zna da je samo nekoliko dana prije toga Hrvatska priznala Kosovo, što znači da je promijenila granice u regiji'.
- Ako je Mesić u pravu, a ja nisam što se tiče Hrvatske, onda kako objašnjavate činjenicu da je značajan broj hrvatskih generala završio u Haagu, a da se značajnom broju njih sudi u domaćem hrvatskom sudstvu za zločine koje su učinili prema srpskom stanovništvu. Ili pak tvrdnju da je Tuđmana samo smrt spriječila da ne bude haaški zatočenik ili da mu se ne sudi u Haagu - ustvrdio je Dodik. Na pitanje zašto je rekao da RS doživljava kao državu, iako ona to nije, Dodik je naveo da je rekao da RS nije država, ali da je on tako doživljava.
- Valjda nije zabranjeno osjećati, a ja RS osjećam kao svoju. Volim je i ne smeta mi nitko u okruženju i u RS-u, ali isto tako ne dozvoljavam da mi stalno netko drži prodiku kako moram voljeti Bosnu, a ja - ne volim Bosnu. I što sad da radimo - kazao je Dodik, a prenosi Fena.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message