Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
261 komentara

Mađari se naslađuju: Hrvatska je doživjela slom za jedan dan

Mađarski ministar vanjskih poslova narugao se situaciji u Hrvatskoj: "Da nas hrvatski premijer nije toliko napadao prošlog tjedna možda bi danas bili pripremljeniji"

261 komentara

Mađarska je proširila krizno stanje na svoj teritorij koji graniči s Hrvatskom od okruga na svojoj granici sa Srbijom zbog vala  izbjeglica, rekao je u četvrtak mađarski ministar vanjskih poslova Peter Szijjarto.

- Što Hrvatska radi? Umjesto da osigura odgovarajuću skrb za imigrante i registrira ih ona ih šalje prema Mađarskoj i Sloveniji - rekao je Szijjarto, piše Reuters, a prenosi tportal.

Szijarto se narugao sa situacijom u Hrvatskoj kazavši kako prenosi Reported.ly: 'Da nas hrvatski premijer nije toliko napadao prošlog tjedna možda bi danas bili pripremljeniji'.

Hrvatski premijer Zoran Milanović rekao je u četvrtak da se migranti neće zadržavati u Hrvatskoj te da će se sigurno upućivati prema Mađarskoj i Sloveniji, zemljama u Schengenskoj zoni.

- Mađarsko ministarstvo je pozvalo hrvatskog veleposlanika u Mađarskoj kako bi prigovorilo tom slanju migranata prema Mađarskoj - rekao je Szijjarto, dodajući kako je Hrvatska sada dokazala da nije spremna pridružiti se Schengenskoj zoni slobodnog kretanja za najmanje još nekoliko godina. 

Szijjarto je dodao da je Hrvatski sustav skrbi za migrante doživio slom za jedan dan.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message