Obavijesti

News

Komentari 110

Mađerić: Dali smo sve od sebe, čestitke Bandiću i Ostojiću...

Mađerić: Dali smo sve od sebe, čestitke Bandiću i Ostojiću...
13

Čestitam Bandiću i Ostojiću na ulasku u drugi krug. Krenula sam iz izuzetno loše pozicije s lošim procjenama. Dali smo sve od sebe, izjavila je Margareta Mađerić

VIDEO

>>> Zadnje informacije

Čuljak: Ostvarili smo sve ono što smo i očekivali

Kako ne biti zadovoljan kada smo ostvarili sve ono što smo očekivali. Najavljivali smo izbornu pobjedu  i događa se ono što smo predviđali.  Ostvarili smo rezultate u nekim gradovima i općinama u kojima nismo do sada bili na vlasti. HDZ je izišao iz svih onih problema u kojima smo bili. O tome govore ovi izborni rezultati. Podrška HDZ-u i našim partnerima širom Hrvatske je najbolji odgovor na sve one ankete, i na sve one priče. Ovo je najbolja anketa. Ovdje se može uočiti kolika je podrška SDP i vladajućima  u Hrvatskoj. Mi smo zato i najavljivali da ćemo kad uđemo u EU zatražiti raspisivanje izvanrednih parlamentarnih izbora. Ono što možemo vidjeti po rezultatima, u većini županija HDZ je pobjednik izbora. U nekim županijama odnijeli smo pobjedu u prvom,a  u nekim ćemo to učiniti u drugom krugu - rekao je Tomislav Čuljak iz HDZ-a.

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko bi se oko 23 sata trebao spustiti među kolege i novinare i obratiti se javnosti.

Kako neslužbeno doznajemo, Karamarko konačne rezultate već čeka u središnjici stranke, no nalazi se u svojim prostorijama. 

Čini se da su zadovoljni rezultatima jer su im u ured, uz jednu kavu, dostavili i litru Jägermeistera, te led.

Mikulić: Čestitam Mađerić na lavovskoj borbi

Nešto poslije 22 sata službenu su izjavu dali Margareta Mađerić i Andrija Mikulić. 

- Dobrodošli u pobjednički gradski odbor. Bez nas se neće moći formirati vlast u Gradskoj skupštini - rekao je za početak Mikulić i zahvalio kandidatkinji za gradonačelnicu Margareti Mađerić na "lavovskoj borbi". 

- Od početka je bila u najtežoj situaciji od svih kandidata, u potpunoj medijskoj blokadi. Odlučili smo se za kampanju od vrata do vrata. Bio je to mukotrpan put, ali to nije kraj. Mi smo puni energije, ovo je nova snaga za novo vrijeme, početak jednog kompaktnog mladog tima i sigurni smo da ćemo iz dana u dan sve više napredovati - rekao je Mikulić. 

Mađerić: Dali smo sve od sebe, čestitam Bandiću i Ostojiću

Mađerić je odmah čestitala Milanu Bandiću i Rajku Ostojiću na ulasku u drugi krug. 

- Čim me gradski odbor izabrao za kandidatkinju, mediji su mi davali gotovo nikakve šanse. Krenula sam iz izuzetno loše pozicije s lošim procjenama. Dali smo sve od sebe, svakog dana smo bili na terenu i po 12 sati. U iduće četiri godine pošteno i časno ćemo zastupati interese Zagrepčana i Zagrepčanki u Gradskoj skupštini, kao što smo to radili i dosad - zaključila je Mađerić.

Mađerić na 5,6 posto

Prema zadnjim neslužbenim rezultatima DIP-a, nakon obrađenih 30 posto glasačkih listića Milan Bandić osvaja 45,6 posto glasova. Rajko Ostojić ima 24,41 posto, Vladimir Ferdelji 17,01, a Margareta Mađerić 5,4 posto.

Jandroković: Mi smo gubitnici danas, a oni će biti za četiri godine

HDZ-ovci špekuliraju, telefoniraju i komentiraju rezultate. Gordan Jandroković u razgovoru s kolegama je zaključio : 'Mi smo gubitnici danas, oni su gubitnici za četiri godine' misleći naravno na SDP i njihovu koaliciju.

Katastrofa Margarete Mađerić, HDZ oduševljen pobjedom Barišića

Prema prvim neslužbenim rezultatima DIP-a Margareta Mađerić osvojila je svega 4,5 posto glasova, što je za više od dva posto manje no što su govorile izlazne ankete.

No, u središnjici HDZ-a se prolomio pljesak i vika nakon što su saznali da je Dražen Barišić već u prvom krugu osvojio novi mandat u Velikoj Gorici.

- Nažalost, naša kandidatkinja Margareta Mađerić očito nije uspjela naći razumijevanje Zagrepčana, ali čini mi se da je većina desnog centra odlučila podržati Milana Bandića. U većini drugih županija HDZ za sada vodi. U svim županijama u kojima smo do sada bili na vlasti nadamo se da ćemo ostati na vlasti, ali se nadamo da ćemo osvoijti i neke nove - rekao je Jandroković.

U trenutku pljeska i veselih povika, jedna od HDZ-ovki poput Margarete Mađerić nije bila "prisutna" duhom pa je upitala: "A što ovi vrište što smo to dobili?". Zbunjenu kolegicu ubrzo su obavijestili o Barišićevoj pobjedi.

Izlazne ankete: Mađerić bez šanse; HDZ zadovoljan s ostatkom

Sudeći prema izlaznim anketama, procjene su bile točne. S osvojenih 6,73 posto glasova, Margareta Mađerić ipak neće ući u drugi krug izbora za gradonačelnicu Zagreba.  

U stožeru zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a podršku Margareti Mađerić došlo je dati puno članova Mladeži HDZ-a. Ona je stigla nešto prije 20 sati, ali prvu će izjavu dati u 22 sata. U stožeru je i nositelj liste HDZ-a za Gradsku skupštinu, Andrija Mikulić, a atmosfera je, unatoč nešto lošijim rezultatima izlaznih anketa, vesela. 

Naime, Margareta Mađerić je osvojila oko 6,73 posto, dok je lista za Skupštinu osvojila 15,7 posto, i to iza koalicije SDP, HNS, HSU, ZS i Zeleni zajedno te liste Milana Bandića.

- Ako to budu i službeni rezultati to znači da u Gradskoj skupštini neće biti moguće formirati vlast bez suradnje s HDZ-om - rekao je Jasen Mesić.

Plenković: Zadovoljni smo, ovo je korak naprijed

Što se tiče ostatka Hrvatske, HDZ je zasad zadovoljan s rezultatima izlaznih anketa. Andrej Plenković je rekao kako je ovo korak naprijed u odnosu na prošle izbore. 

- Ukupno smo zadovoljni. Vidjet ćemo kad dođu službeni rezultati. U Splitu i Rijeci očekujemo drugi krug - rekao je Plenković, koji nije htio komentirati loše rezultate Margarete Mađerić u Zagrebu. 

- Pričekajmo službene rezultate - rekao je Plenković za HRT.

Čuljak: Ovi izbori pokazuju da se HDZ diže

Inače, u središnjici HDZ-a sve je spremno za praćenje izbornih rezultata. Pladnjeve krase naresci s neizostavnim pršutom koji je obilježio Kerumovu kampanju. Središnjicu predvode Plenković, Jandroković, Jasen Mesić te Tomislav Čuljak politički tajnik stranke koji su se među prvima pojavili u stožeru. 

- Na izborima smo očekivali pomake, posebice u Splitu, i to će se i ostvariti. Također, raduju rezultati i u Rijeci. Ovi izbori pokazuju da se HDZ diže - optimističan je Tomislav Čuljak.

'Ulazak naših u drugi krug može se smatrati pobjedom'

Nekolicina HDZ-ovaca koja se okupila  oko Vice Vukojevića glavnog političkog stratega stranke, bivšeg ustavnog suca i Tomislava Družaka komentirali su među sobom prve izlazne ankete. Šaptajući si u bradu može se čuti kako smatraju da se ulazak njihovih kandidata u drugi krug  može smatrati pobjedom. 

Među takvima je za sada kandidat za gradonačelnika Splita Vjekoslav Ivanišević. 

Stranačke kolege i novinare uz čašicu vina i bezalkoholnog pića čekaju i plavi kokteli u boji HDZ-a.

HDZ-ovci komentirali SDP-ovce: 'Slinavci'

Nekadašnji HDZ-ovi ministri i savjetnici bivše Vlade Jadranke Kosor kročili su u stranku oko 20 sati. Sa smiješkom su pratili televizijske prijenose izlaznih anketa. 

U trenutku prikazivanja SDP-ova stožera iz društva Ivana Domagoja Miloševića, Davorina Mlakara te nekolicine kolega čuo se komentar: "Kako bi rekao Komadina, slinavci u SDP-u..." na što su se svi nasmijali. 

Jandroković: Hvala Bogu da Kerum gubi

Što misli o Željku Kerumu pred novinarima nije krio Gordan Jandroković: "Hvala Bogu da Kerum gubi", rekao je nasmijano. 

Predsjednika HDZ Tomislava Karamarka u središnjici očekuju oko 21 sat.

Stjepan Tuđman došao i otišao

Podršku je došao pružiti i sin prvog hrvatskog predsjednika Stjepan Tuđman koji je od veljače zamjenik predsjednika Kluba utemeljitelja HDZ-a. Zadržao se svega dvije minute, a nitko ga nije pozdravio. Došao je, pogledao sliku svoga oca koja krasi zid glavne prostorije u kojoj se okupljaju HDZ-ovci, pa u tišini otišao.

Mađerić nije ni znala za prve rezultate

Središnjicu je posjetila dobro raspoložena HDZ-ova kandidatkinja za gradonačelnicu Zagreba Margareta Mađerić. Ušavši među kolege pitala je "Jesu bili ovi prvi rezultati?". U međuvremenu se vratio Stjepan Tuđman kojeg su sada pozdravili, a dočekao ga je Dinko Čutura.

Mađerić izabrana za kandidata nakon što su svi drugi odbili

Margareta Mađerić (35) kandidatkinja je HDZ-a za gradonačelnicu Zagreba. HDZ ju je izabrao nakon što je mjesecima tvrdio da ima dugu listu kandidata. Od naftaša Davora Šterna, bivšeg premijera Nikice Valentića, pa do glumca Zlatka Viteza i ravnatelja dvorane Lisinski Dražena Siriščevića. Svi su ih odbili. Izbor je na kraju pao na Mađerić, menadžericu marketinga i komunikacije zaposlenu u HDZ-u. 

Mađerić kao alternativa Bandiću i Ostojiću

Mađerić bi trebala imati veoma zahvalnu poziciju jer se predstavila kao svojevrsna alternativa i Bandiću i Ostojiću. Ali, čini se kako su birači njene stranke  spremniji dati glas Bandiću. 

Mađerić je dosad u stranačkoj hijerarhiji napredovala poslušnošću prema šefovima i probijala se u medije prvenstveno kroz kritiku na rad Zagrebačkog holdinga. 

Je li Mađerić skočila naglavce u kampanju?

Udana majka jednog djeteta i skupštinska zastupnica osam godina, skočila je i ne baš sigurna i pripremljena naglavce u kampanju.  HDZ je u Zagrebu godinama mirovao, kalkulirao u odnosima s Bandićem, pa sada glasno vikanje u kampanji nije toliko vjerodostojno. Koliko god njezine kritike bile utemeljene. Njen proboj u drugi krug bio bi ravan čudu.

HDZ-u su izbori za Europarlament dali krila

Što se, pak, tiče ostatka Hrvatske, HDZ nakon uspjeha na izborima za Europski parlament, vjeruje i u uspjeh na lokalnim izborima. Štoviše, Karamarko vjeruje kako će HDZ ostvariti izvrstan uspjeh, koji će biti toliki da će u roku par mjeseci zatražiti i izvanredne parlamentarne izbore.

U predizbornoj kampanji mogle su se čuti neke 'teške' riječi na račun vladajućih, no tek sad treba vidjeti jesu li birači primili te poruke. Mnogi govore kako bi HDZ mogao ostvariti uspjeh upravo zahvaljujući činjenici da su građani ogorčeni na Vladu i njezine postupke, a popularnost im iz mjeseca u mjesec sve više pada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 110
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati
Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)