Obavijesti

News

Komentari 6

Mafalaniju tri godine uvjetno zbog posjedovanja oružja

Mafalaniju tri godine uvjetno zbog posjedovanja oružja
13

Amir Mafalani, osuđen na 16 godina zbog ubojstva Ive Pukanića i Nike Franjića, sam se branio jer mu odvjetnik nije mogao doći. Ljut je na sud, policiju i državu

VIDEO

Općinski sud u Vrbovcu u utorak je Amira Mafalanija nepravomoćno osudio na godinu i šest mjeseci zatvora, uvjetno na tri godine zbog ilegalnog posjedovanja oružja i streljiva. Mafalani, koji je nedavno osuđen na 16 godina zatvora za ubojstvo Ive Pukanića s ostatkom kriminalne skupine, došao je u pratnji dva kombija specijalne policije. Čim su istrčali iz kombija, pregledali su okolicu, a tek onda pustili Mafalanija iz kombija. Specijalci su dežurali i ispred sudnice. Na sud za vrijeme rasprave građani nisu mogli ući zbog opreza. Dvije ručne bombe te čak 443 komada streljiva je policija našla prije dvije godine u Cugovcu, u garaži pored kuće gdje živi Mafalanijeva baka.

- Garažu smo morali silom otvoriti jer godinama nitko nije ulazio u nju. Bombe ne znam čije su. Jedan dio streljiva, 260 komada, u koferu je ostavio moj prijatelj 2004. godine. Nisam ni znao da je tamo. Za drugi dio streljiva je policija utvrdila da je staro. Najvjerojatnije je ostalo od mog djeda iz Domovinskog rata - ponavljao je cijelo vrijeme Mafalani. Tvrdi da policija garažu nije pretraživala uz prisutstvo svjedoka, i da cijela optužba nema veze s vezom te da je to oružje moglo biti bilo čije jer na njemu nisu pronađeni ničiji otisci. Također, dodao je kako su taj dan snimljene fotografije na kojima se vidi da je streljivo staro i neupotrebljivo. Kad mu je policija predočila zapisnik slučaja, Mafalani je već bio u zatvoru nakon uhićenja zbog ubojstva Ive Pukanića. Tada je potpisao kako nema primjedbi na zapisnik. U sudnici se pobunio.

- Imao sam slomljen nos, zube, iščašeno rame, probleme s testisima. Nisam bio baš u situaciji da dajem ikakve primjedbe. Bojao sam se batina. Sada kažem kako je bilo. Ne vjerujem više ni sudu niti policiji. Žali Bože ove države - ljutit je bio Mafalani. Branio se sam jer mu odvjetnik nije mogao doći. Cijelo vrijeme bio je dobro raspoložen. No, što se postupak više bližio kraju postajao je nervozniji.

Sudac Igor Kanajet utvrdio je kako je Mafalani bio svjestan da je oružje tamo. Mora platiti i 300 kuna troškova suđenja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno više od 99,5 posto biračkih mjesta: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!