Obavijesti

News

Komentari 8

Mahao pištoljem ispred škole u Istri: Zbog prijetnje i ozljede priveli maloljetnika i Belgijca

Mahao pištoljem ispred škole u Istri:  Zbog prijetnje i ozljede priveli maloljetnika i Belgijca

Snimka na kojoj se vidi mladić kako u ruci drži nešto nalik na pištolj šokirala je jedno mjesto u Istri. Policija privela dvojicu zbog prijetnji i tjelesne ozljede na štetu maloljetnika

VIDEO

Mlađa muška osoba “maše” nečim što nalikuje na pištolj, a potom predmet, pred nekoliko učenika, stavlja u stražnji dio svojih hlača. Detalji su to snimke koja je šokirala jedno mjesto u Istri, a kako doznajemo nastala je u srijedu kraj jedne srednje škole.

O cijelom slučaju obaviještena je istarska policija.

- Policija je 10. travnja evidentirala prijavu slučaja vršnjačkog nasilja te kako su policijski službenici dovršili kriminalističko istraživanje nad jednim maloljetnim hrvatskim državljaninom i nad 19-godišnjim belgijskim državljaninom. Policija je utvrdila sumnju da su počinili kaznena djela prijetnje i tjelesne ozljede na štetu jednog maloljetnika te su privedeni u pritvorsku jedinicu PU Istarske - kazala je Nataša Rogić iz policije.

Dodala je da su izvidi kaznenih djela i postupci prema maloljetnim osobama tajni, a i zbog zaštite privatnosti uključenih osoba i sprječavanja sekundarne viktimizacije žrtve, nisu u mogućnosti iznositi druge detalje događaja.

Kako neslužbeno doznajemo, ne radi se o pravom pištolju.

Kontaktirali smo i ravnateljicu škole koja je i sama priznala da je u šoku zbog događaja, te da je prvi puta tako nešto doživjela.

- O proteklom događaju ne mogu ništa kometirati zbog toga što su u slučaj uključene i maloljetne osobe, a i zbog policije koja sve istražuje. Mi nismo jedina škola tu. Ali više ne mogu govoriti. Kao niti o tome jesu li akteri ili dio njih iz naše škole. Sve će utvrditi policija. Svako ljudsko biće zgroženo je nasiljem, pogotovo među djecom. Tu smo da ih odgajamo kako bi jednog dana postali odgovorni, savjesni i zdravi ljudi. Nikako da rješavaju situacije na tako šokantan način. Ponekad se kao škola osjećamo da smo sami u tome jer su djeca kod nas tijekom sedam, osam sati nastave. Ostalo vrijeme odgajaju ih roditelji, ulica, društvo. To se dogodilo izvan škole, a u ovom terenutku ne mogu vam reći niti ima li škola kamere. Policija je postupala po prijavi. Svaka škola je obavezna držati se protokola o postupanju u slučaju nasilja među učenicima. U to su uključeni i psiholozi, roditelji i sve relevantne institucije - objasnila je ravnateljica. Dodala je da, kao ravnateljica, osuđuje bilo kakvu vrstu nasilja te da su djelatnici tu da djeci pomognu.

- Ruke su nam u ovom trenutku vezane jer je policijska istraga u tijeku. Riječ je o jako teškoj situaciji. To mi je prvi slučaj u karijeri - rekla je na kraju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C