Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Majicu više ne nosim. Nisam znala što na njoj uopće piše'

Majicu sam kupila na ekskurziji. Kupila sam dvije jer se skupljalo za humanitarnu akciju i učinila sam to kako bih pomogla Vukovaru, rekla je djevojka iz Zadra kojoj je kolega otisnuo na ramenu slovo 'U'

Video: 24sata Video
222 komentara

Svi su učenici, čak i neki od profesora kupovali te majice. Obukla sam je tri puta, nisam ni išla za tim sto piše na njoj dok mi drugi nisu rekli pa sam je prestala nositi - rekla nam je djevojka iz Zadra kojoj je kolega iz Ekonomsko-birotehničke škole u Zadru za vrijeme nastave vrućim upaljačem otisnuo slovo “U”.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

[video: 1204193 / vijest žigosana djevojka]

Slučaj žigosanja šokirao je javnost, a i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak rekla je da će ravnatelj, koji slučaj nije prijavio policiji, sigurno snositi posljedice. Jučer su se pak u medijima pojavile slike na kojima je žigosana djevojka u majici s natpisom “ostaše”. U policiji kažu da istražuju i to. Jedna medij prenio je izjavu njene kolegica koja tvrdi da ju je često viđala u “ustaškim majicama”.

- U mom društvu ima par takvih ljudi, ali oni ne pokazuju da su inače ustaše ili tako što. Svi koji govore da ‘ustašim’, žele obraniti napadača - rekla nam je žigosana 16-godišnjakinja. Odbacila je i tvrdnje da se žigosanju nije opirala.

OTAC BRANI KĆER 'Majica nije ustaška. Je li onda grb na crkvi Sv. Marka ustaški'

- Dječak je taj upaljač jako zabio meni u kožu i maknuo ga i tako je ostao taj ožiljak. Isto tako je učinio i kolegi do mene samo je ispao drugi oblik - objasnila je. I njen otac rekao je da je jučer prvi put čuo da je njegova kći nosila sporne majice.

- Prvi puta to čujem. Ako je i nosila takvu majicu, vjerojatno je slučajno. Vjerojatno ni sama nije znala što nosi - rekao nam je djevojčin otac.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message