Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

'Majicu više ne nosim. Nisam znala što na njoj uopće piše'

Majicu sam kupila na ekskurziji. Kupila sam dvije jer se skupljalo za humanitarnu akciju i učinila sam to kako bih pomogla Vukovaru, rekla je djevojka iz Zadra kojoj je kolega otisnuo na ramenu slovo 'U'

Video: 24sata Video
222 komentara

Svi su učenici, čak i neki od profesora kupovali te majice. Obukla sam je tri puta, nisam ni išla za tim sto piše na njoj dok mi drugi nisu rekli pa sam je prestala nositi - rekla nam je djevojka iz Zadra kojoj je kolega iz Ekonomsko-birotehničke škole u Zadru za vrijeme nastave vrućim upaljačem otisnuo slovo “U”.

POGLEDAJTE VIDEOVIJESTI:

Slučaj žigosanja šokirao je javnost, a i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak rekla je da će ravnatelj, koji slučaj nije prijavio policiji, sigurno snositi posljedice. Jučer su se pak u medijima pojavile slike na kojima je žigosana djevojka u majici s natpisom “ostaše”. U policiji kažu da istražuju i to. Jedna medij prenio je izjavu njene kolegica koja tvrdi da ju je često viđala u “ustaškim majicama”.

- U mom društvu ima par takvih ljudi, ali oni ne pokazuju da su inače ustaše ili tako što. Svi koji govore da ‘ustašim’, žele obraniti napadača - rekla nam je žigosana 16-godišnjakinja. Odbacila je i tvrdnje da se žigosanju nije opirala.

OTAC BRANI KĆER 'Majica nije ustaška. Je li onda grb na crkvi Sv. Marka ustaški'

- Dječak je taj upaljač jako zabio meni u kožu i maknuo ga i tako je ostao taj ožiljak. Isto tako je učinio i kolegi do mene samo je ispao drugi oblik - objasnila je. I njen otac rekao je da je jučer prvi put čuo da je njegova kći nosila sporne majice.

- Prvi puta to čujem. Ako je i nosila takvu majicu, vjerojatno je slučajno. Vjerojatno ni sama nije znala što nosi - rekao nam je djevojčin otac.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message