Obavijesti

News

Komentari 14

Majka Davida Dragičevića: 'Tri godine sam čekala ovo, sretna sam. Napokon je došao taj dan'

Majka Davida Dragičevića: 'Tri godine sam čekala ovo, sretna sam. Napokon je došao taj dan'

Vidim da je Tužilaštvo spremno voditi istragu o ubojstvu mog sina. Čekali smo tri godine, ja sam spremna čekati još tri ako treba, samo da slučaj bude riješen, izjavila je majka ubijenog Davida Dragičevića

Tužiteljstvo BiH u ponedjeljak je otvorilo istragu o smrti mladića Davida Dragičevića iz Banje Luke koja čeka na razjašnjenje više od tri godine a njegova majka Suzana Radanović je kazala kako je ovo dio borbe za promjenu sustava u kojemu je moguće da policajac nekoga ubije i da se to pokuša prikriti.

Suzana Radanović, majka ubijenog Davida Dragičevića, u ponedjeljak je dala izjavu u Tužilaštvu Bosne i Hercegovine u prisustvu odvjetnika Ifeta Ferageta

- Prvo bih se htjela zahvaliti na prijemu kod tužiteljice i njezinih suradnika i Ifetu Feragetu, čovjeku bez kojeg mi kao roditelji ne bi bili tu. On nam je pomogao što se tiče cijele istrage, pravne borbe. Sretna sam što je došao ovaj dan da dajem izjavu u svojstvu svjedoka - ispričala je Radanović, javlja Avaz

- Naš cilj je da u budućnosti policajac dobro razmisli prije nego što ubije nečije dijete a da tužitelj dobro razmisli prije nego što zlorabi svoj položaj i da inspektor dobro razmisli prije nego što pokuša prikriti dokaze o ubojstvu - izjavila je. 

Tužiteljstvo BiH preuzelo istragu o smrti Davida Dragičevića
Tužiteljstvo BiH preuzelo istragu o smrti Davida Dragičevića

- Vidim da je Tužilaštvo spremno voditi istragu o ubojstvu mog sina. Čekali smo tri godine, ja sam spremna čekati još tri ako treba, samo da slučaj bude riješen, da se odradi kako treba i ne brza - nadodala je. 

Odvjetnik Feregat poručio je kako se dogodilo ono što se godinama najavljivalo. 

- Znate koliko je predmet kompleksan, znam da je interes javnosti ogroman, ali nikakve detalje ne možemo iznositi - rekao je. 

Radanović je u ponedjeljak u izjavi novinarima neizravno sugerirala kako se već sada može naslutiti tko je ubojica i tko je pokušao zataškati slučaj i ometati istragu.

- Da se radilo kako treba i da su se izuzimali dokazi kako treba slučaj (Davidova) ubojstva bio bi riješen iste godine - kazala je Radanović kojoj je potporu došao dati i Muriz Memić, otac mladića Dženana o čijoj misterioznoj smrti u Sarajevu 2016. godine istragu također vodi državno tužiteljstvo nakon što je uvažilo pritužbe obitelji zbog propusta koje je prvotno počinilo tužiteljstvo Sarajevske županije.

Sud: Obustavljena je istraga protiv Davora Dragičevića
Sud: Obustavljena je istraga protiv Davora Dragičevića

U sklopu nove istrage o tom slučaju po nalogu Tužiteljstva BiH zbog prikrivanja dokaza do sada su uhićena dva djelatna i jedan bivši policajac.

Kako je istaknula Radanović dvije obitelji povezala je zajednička želja da se smrt njihove djece nikada više ne može ponoviti.

- Nitko ne može vratiti ni mog Davida ni Murizovog Dženana ali će vjerojatno spasiti neku drugu djecu i spriječiti da policija ubija a ne da čuva našu djecu kada izađu navečer - kazala je Radanović.