Obavijesti

News

Komentari 226

Majka djeteta s poremećajem: Da je on pas, uspavala bih ga

Majka djeteta s poremećajem: Da je on pas, uspavala bih ga
5

Jenny Young teško se nosi s ADHD-om, poremećajem koji ima njezin sin Ryan (10). Ponekad poželi da može okončati život sina jer dječak zna biti jako nasilan

VIDEO

Majka Jenny Young šokirala je gledatelje jedne televizijske emisije kada je rekla da bi svog desetogodišnjeg sina, da je životinja, uspavala, piše Daily Mail.

Naime, njezin sin Ryan ima ADHD, poremećaj hiperaktivnosti, zbog kojeg ona svaki dan trpi nasilne napade. Jako teško se nosi sa situacijom zbog koje nekad poželi da ima mogućnost okončati njegov život. 

'Ne osuđujte me dok ne čujete cijelu priču'

Majka četvero djece svog je sina usporedila s psom kojeg je obitelj morala uspavati jer nisu mogli kontrolirati njegovo nasilje. Gledatelje je zamolila da je ne osuđuju dok ne čuju cijelu priču. 

- Kada imate nasilnog psa koji vas svaki trenutak može napasti imate izbor. Ne bih mogla biti bez Ryana, ali samo sam htjela objasniti da kada ste majka djeteta poput Ryana, izbor ne postoji - rekla je. 

'Ne volim svoju djecu manje, ali to nije ono što sam očekivala'

I ostalo troje djece pati od blaže verzije poremećaja, a i njoj je dijagnosticiran ADHD u četrdesetima. Stanje koje pogađa oko šest posto djece, a karakteriziraju ga značajne poteškoće u učenju, nepažnja, hiperaktivnost i impulzivnost. 

Opisala je bol koju osjeća jer njezina djeca imaju poremećaj.

- Ne volite svoje dijete ništa manje zbog toga, ali to je kao da idete na odmor, ali ne dolazite u mjesto koje ste očekivali. To je lijepo mjesto, ali ne ono što ste očekivali - rekla je. 

'Najgora je nepredvidivost'

Ryan je 99 posto vremena normalno dijete, ali preostalih jedan posto je nasilan i nepredvidiv. Na mentalnoj je razini dvogodišnjaka. 

- On ima dvije strane, a nepredvidivost je najgori problem. Može biti prekrasan cijeli dan, ali kada ga krenem pomaziti u jednom trenutku može me ugristi ili ogrebati - rekla je Jenny i dodala da svaki dan dobije udarac u lice. 

Ryanu je dovoljna promjena rutine da se uznemiri, a Jenny se najviše boji da će narasti i biti njezine veličine, te onda raditi još više štete.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 226
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.