News

Komentari 80

Majka djevojčice koju su u Beču silovali i ubili: 'Pitala me može li tu večer malo zakasniti kući'

Majka djevojčice koju su u Beču silovali i ubili: 'Pitala me može li tu večer malo zakasniti kući'

Popodne sam čitala o tijelu koje su pronašli. Nije mi ni palo napamet... Ali onda sam pročitala detalje o odjeći. Odmah sam znala, ispričala je majka ubijene djevojčice (13)

Dvojica Afganistanaca osumnjičena su da su u Beču silovala i ubila djevojčicu (13). Kako su objavili austrijski mediji, otprije su poznati policiju. Sumnjiče ih da su djevojčicu drogirali, silovali i ubili.

Majka: Znala je i ranije odlaziti od kuće

Curicu su pronašli na zelenoj površini u bečkom Donaustadtu u subotu. 

Osumnjičeni Afganistanci imaju 16 i 18 godina. Stariji je bio u kaznenoj evidenciji, uskraćen mu je status tražitelja azila, a od 2018. prijavljen je 11 puta, zbog trgovine drogom, tučnjave i prijetnji.

Majka i otac ubijene djevojčice rade u zdravstvu.

- Kada je svekrva oboljela od raka 2009, stalno smo putovali u Beč. Onda smo se tamo i preselili. Naš stan je bio na svega 500 metara od mjesta gdje je nađeno tijelo moje kćeri, rekla je majka djevojčice za Heute i dodala:

- Odgajali smo je da bude nezavisna i nenasilna. Bila je pravi mali buntovnik, naprednija, ali buntovna. Družila se sa starijima. Sve je radila s najboljom prijateljicom (15). Stalnu su bile zajedno - rekla je majka djevojčice.

Potvrdila je i da je djevojčica ranije znala odlaziti od kuće.

- Da, triput nije došla kući. Odmah smo prijavili policiji - kaže majka i dodaje da su o svemu bile obaviještene nadležne službe i da je dijete bilo jednom smješteno i u krizni centar na nedjelju dana, te da je malenoj bilo drago što se vratila.

Pitala sam je dolazi li, rekla mi je: 'Ne'

U petak je trebala doći kući do 21 sat.

- Imale smo prije toga raspravu oko toga kad treba dolaziti kući. Rekla sam joj da mogu biti i stroža. Javila mi se tu večer preko WhatsAppa i pitala može li ostati do 22. Kad se nije pojavila pitala sam je 'dolaziš li kući?'. Odgovorila mi je: 'Ne' - ispričala je majka za Heute.

Kad su u subotu saznali da se kćerina najbolja prijateljica vratila doma, prijavili su policiji nestanak. 

- Popodne sam čitala o tijelu koje su pronašli. Nije mi ni palo napamet... Prijatelj ju je vidio oko 2 ujutro, s njom je bio neki mladi stranac.

Kad je policija objavila detalje o odjeći, znala je da je to njezina kći.

- Odmah sam znala da je to ona, po majici, hlačama i tenisicama. Zvala sam policiju i histerično im rekla da usporede fotografije. Onda su došli, pokazali mi. Tada je potvrđeno - dodala je majka.

Potpisali joj smrtnu presudu

Bijesna je jer mladić koji je kazneno prijavljen nije deportiran.

- Zašto su mu dali da ostane? Kad je ušla u stan, potpisali su joj smrtnu presudu - rekla je.

Najčitaniji članci