Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
81 komentara

Majka djevojke koja je pobjegla u Siriju: Sabina (18) nije mrtva

Samra Kešinović je pobjegla s prijateljicom Sabinom Selimović (18) i pridružila se ISIL-u u travnju 2014. godine. Pojavila se informacija da su djevojke bile seksualne robinje

interpol
Foto: interpol
81 komentara

Majka Sabine Selimović, austrijske tinejdžerice bosanskog porijekla, koja je pobjegla u Siriju i pridružila se "Islamskoj državi", rekla je za portal "Srbija danas" da je njezina kći živa, iako se u medijima pojavila vijest o njezinoj smrti.

Naime, austrijski mediji pisali su da je Sabina ubijena prilikom jedne borbe u Al-Raki, no njena majka kaže da nikad nije to povjerovala. Nastavila je tražiti svoju kćer.

interpol STRAVIČNO Nasmrt je pretukli: Samra (17) je ISIL-u bila seksualna robinja

Samra Kešinović je pobjegla s prijateljicom Sabinom Selimović (18) i pridružila se ISIL-u. Pojavile su se da informacije da su djevojke bile seksualne robinje džihadističkih novaka. Samra je također živjela u Austriji, a ISIL-u se sa Sabinom pridružila u travnju 2014. godine. Pisalo se i da je Samra ubijena odnosno da su ju nasmrt pretukli no to nije bilo službeno potvrđeno.   

Djevojke su u Siriji stigle preko Turske, a čim su došle bile su prisiljene udati se za ISIL-ove borce te su ih fotografirali u burkama s kalašnjikovima kao dio propagande kako bi privukli u tzv. Islamsku državu što više mladih djevojaka.

Sabina se majci javila tjedan dana nakon odlaska, no ona ni tada nije znala u kojem se točno mjestu u Siriji ona nalazi. Majka pretpostavlja da Sabina nije smjela reći gdje je. Ona i dalje ne zna što je sve njena kći prošla. 

- Ne znam ništa o tome da su bile seksualne robinje, niti mi je Sabina nekada ispričala tako nešto. Neke stvari koje su iznesene nisu istina. Sabina je u Siriju otišla na Samrin nagovor - kaže Senada Selimović za portal "Srbija danas".

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message