Obavijesti

News

Komentari 16

Majka i sin (9) oboljeli od raka: 'Osjećala sam se kao u paklu...'

Majka i sin (9) oboljeli od raka: 'Osjećala sam se kao u paklu...'
1

Abraham Moreno Edwards (9) ima akutnu limfoblastičnu leukemiju i mijeloičnu leukemiju. Majci Amandi dijagnosticiran je rak dojke. Sada zajedno idu na kemoterapije

VIDEO

Majka iz Velike Britanije i njezin devetogodišnji sin zajedno se bore s rakom, nakon što im je zloćudna bolest dijagnosticirana u razmaku od svega nekoliko mjeseci. Abraham Moreno Edwards i majka Amanda (49) sada zajedno prolaze kroz kemoterapije i bodre jedan drugog u ovom teškom životnom razdoblju, piše Daily Mail.

Dječaka je majka krajem veljače odvela doktoru nakon što su mu natekle žlijezde. Uzeli su mu uzorak krvi, a nakon samo nekoliko sati nazvali su ih iz bolnice i rekli da Abrahama hitno dovede na dodatna testiranja. Uskoro su mu dijagnosticirali akutnu limfoblastičnu leukemiju i poslali ga ne prvi ciklus kemoterapije.

Međutim, liječnici su primijetili kako nema poboljšanja pa su dječaka ponovno testirali. Otkrili su da ima i mijeloičnu leukemiju.

- Prva noć u bolnici bila je najgora u mom životu. Osjećala sam se kao u paklu dok sam sjedila pored njega dok je spavao i pitala se što će se dogoditi. Nisam ni bila svjesna da je moguće toliko suza ispustiti bez ijednog zvuka. Samo su klizile niz moje lice - kaže Amanda koja ima još jednog sina, Joséa (11).

Nekoliko tjedana kasnije Amanda je otkrila kvržicu na grudima, da bi se lipnju ispostavilo da i ona boluje od raka. Na kemoterapiju je krenula u kolovozu, a sljedeće godine trebala bi na mastektomiju.

Procjenjuje se da bi Abrahamovo liječenje moglo potrajati barem dvije godine. Sada četiri puta tjedno ide u bolnicu na kemoterapije i preglede.

Obitelj živi u Málagi, u Španjolskoj, gdje je Amanda radila kao prevoditeljica dok joj nisu dijagnosticirali zloćudnu bolest. Dječaci su rođeni u Španjolskoj i žive s majkom koja se rastavila od muža Joséa (47). 

Njezina prijateljica  Natalie Hancock (50) pokrenula je humanitarnu akciju kako bi prikupila novac za liječenje majke i sina, ali i svakodnevne životne troškove, s obzirom da Amanda trenutno ne može raditi.

- Tek kad se suočite s ovakvom situacijom, shvatite koliko je važna podrška okoline. Dobrota ljudi je nevjerojatna. Prebrodit ćemo mi sve ovo, makar je trenutno vrlo teško - vjeruje Amanda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga
ISTRAGA U TIJEKU

VIDEO Strava kod zagrebačkog nasipa: Muškarac usmrtio ženu oštrim predmetom, uhitili su ga

Osumnjičeni koji se dovodi u svezu s ubojstvom je pod nadzorom policije

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.
Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar
STRAVA U MEKSIKU

Braću koju su oduševili Jadran i Plitvice smaknuli su zbog guma: Njihova tijela bacili su u bunar

Australce Calluma (33) i Jakea Robinsona (30) lopovi su ubili hicima u glavu i bacili u bunar. Obitelj je identificirala njihova tijela