Obavijesti

News

Komentari 3

Majka iz pakla! Godinama držala kćer zatočenu: 'Ležala je na podu pokrivena dekom...'

Majka iz pakla! Godinama držala kćer zatočenu: 'Ležala je na podu pokrivena dekom...'

Više od desetljeća pakla proživjele su psihički oboljele majka i kćer prije nego što je sustav reagirao na brojne prijave da im je neophodna pomoć

VIDEO

Znali smo da je majka drži zaključanu u stanu, čak je i preko prozora stavila letve, da ne bi netko vidio šta se događa. Počele su kružiti razne priče. Majka nikoga nije puštala u stan, susjedi su prijavljivali slučaj policiji i Centru za socijalni rad, ali svi su rekli da ne mogu nasilno ući bez odobrenja tužiteljstva, ispričao je susjed za vijesti.me.

Više od desetljeća pakla proživjele su psihički oboljele majka i kćer prije nego što je sustav reagirao na brojne prijave da im je neophodna pomoć. Naime, 41-godišnja žena više od deset godina provela u svojevrsnom ropstvu - zaključana u stanu u općini  na sjeveru Crne Gore. 

Jedan od stanovnika tog kraja ispričao je da djevojku nije vidio deset do petnaest godina. U osnovnoj i srednjoj školi bila je odlična učenica i druželjubiva djevojka. Majka je pak rijetko pozdravila i nije imala prijatelja. 

Kaže kako joj se gubi svaki trag kad se vratila sa studija iz inozemstva.

Talibanska policija spasila ženu zatočenu u mračnoj sobi 25 godina: Hranili je kroz prozor...
Talibanska policija spasila ženu  zatočenu u mračnoj sobi 25 godina: Hranili  je kroz prozor...

Koliko je ovaj slučaj užasan svjedoči i događaj iz 2021. godine. Majka nije mogla ući u stan jer je nešto unutra palo i zaglavilo vrata, pa je bila prisiljena pozvati pomoć-

- Ušli smo preko balkona i vidjeli djevojku kako leži na podu pokrivena dekom. Ništa nije pričala. Napravili smo nekoliko fotografija da bi ih mogli pokazati nadležnim službama -  rekao je sugovornik koji tvrdi da je fotografije pokazao socijalnim radnicima i policiji, čiji su službenici odmah otišli u stan, ali majka im nije htjela otvoriti vrata.

- Tri puta su slali zahtjev tužiteljstvu da im dozvoli da nasilno uđu u stan, ali sva tri puta su odbijeni. Prije dvadesetak dana slučaj je ponovo prijavljen i konačno je tužilaštvo odobrilo da se nasilno uđe u stan, što je i napravljeno - ispričao je i dodao da je ženu zatekao u istom položaju i na istom mjestu gdje je vidio i prije tri godine.

- Bila je zgrčena, ništa nije pričala i samo smo po disanju i treptanju očiju znali da je živa. Majka je zapomagala i vikala da joj ne uzimamo kćer, ali su obje vozilom hitne pomoći, uz pratnju policije, odvezene i smještene na odjel psihijatrije - objasnio je.

Mama ga držala u zatočeništvu 59 godina. Prvi smo objavili slike kuće strave iz Baranje...
Mama ga držala u zatočeništvu 59 godina. Prvi smo objavili slike kuće strave iz Baranje...

Iz bolnice su rekli da je zatočena žena na odjelu psihijatrije liječena 2011. i 2012. i da je tada došla uz pratnju socijalnog radnika. Tada je navedeno i da se protiv majke vodi prekršajni postupak zbog maltretiranja i fizičkog zlostavljanja kćeri. 

Majka je doktorima navodno rekla da je kćer prije više od deset godina poslana u Specijalnu psihijatrijsku bolnicu u Kotoru, gdje je ostala pola godine, kao i da smatra da nije psihički bolesna, iako ima dijagnozu psihoze. Ona je tada za sve okrivila injekciju koju je njena kćer dobila na fakultetu zbog čega je počela teško govoriti i hodati, sve dok nije i potpuno prestala. Navela je da ne izlazi iz stana jer je "kroz zid" čula da je susjedi hoće likvidirati.

Tužna vijest iz Miamija: Lolita, najstarija orka u zatočeništvu preminula u 56 godini života
Tužna vijest iz Miamija: Lolita, najstarija orka u zatočeništvu preminula u 56 godini života

Iako mještani tvrde da su slučaj više puta prijavljivali policiji, iz Ministarstva unutrašnjih poslova u odgovoru Vijestima navode da to nije točno, već da je Centar za socijalni rad 2022. prijavio sumnju na zanemarivanje.

- Nakon toga je  utvrđeno je da djevojka živi sa svojom majkom, da se ona slobodno kreće i obavlja komunikaciju putem telefona - navodi se u odgovoru MUP-a.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije