News

Komentari 58

Majka pretučenog dječaka (15): Sinoć sam po prvi put smogla snage i pogledala snimku...

Majka pretučenog dječaka (15): Sinoć sam po prvi put smogla snage i pogledala snimku...

Majka dječaka (15) pretučenog prije tjedan dana u Zadru zgrožena je mučnim scenama premlaćivanja. Na svakoj od tri snimke dječaka slabije tjelesne građe tuče vršnjak ili stariji mladić šakama po tijelu i glavi

Meni, ali i svima nama je u interesu da se stvari poprave i da se nađe način prevencije nasilja, da se situacija promijeni nabolje. Grozno je kad se nešto ovako dogodi, a može se dogoditi svakome.

Ali ja ne smijem razgovarati o slučaju dok se ne završi postupak, rekla nam je mama 15-godišnjeg Zadranina. Podsjetimo, dječaka su proteklog četvrtka na ulici pretukli kolega iz razreda (15) i dvije godine stariji mladić. Od teških ozljeda liječio se u zadarskoj Općoj bolnici, a u ponedjeljak je pušten na kućnu njegu.

POGLEDAJTE VIDEO: Premlaćivanje u Zadru 

Tog dana trebao se naći s ocem nekoliko stotina metara dalje od mjesta na kojemu su ga trčeći sustigla četiri mladića. Spasio ga je vozač koji je zaustavio auto nasred ceste te vikom i psovkama potjerao napadače i ostao uz mladića do dolaska Hitne pomoći. Pozvao je i policiju, koja je ubrzo uhitila četvorku te kazneno prijavila dvojicu za pokušaj teškog premlaćivanja. Jednog su mladića tad pustili kući, a četvrtog (19) prijavili su za nasilničko ponašanje prema njezinu sinu iz ožujka. Nakon svih, prijavljen je još jedan maloljetnik rođen 2006. godine za nasilničko ponašanje prema istoj žrtvi nepoznatog dana u ožujku.

Zlostavljanja učenika osmog razreda zadarske osnovne škole snimljeno je mobitelom i podignuto na društvene mreže. Upravo su te snimke zadarskoj policiji bile orijentir za rješavanje maltretiranja djeteta.

- Sinoć sam prvi put smogla snage pogledati snimku - rekla nam je dječakova majka u srijedu. Scene su zbilja mučne. Na svakoj od tri snimke dječaka slabije tjelesne građe tuče vršnjak ili stariji mladić šakama po tijelu i glavi. Zadarski roditelji boje se da se u sličnoj situaciji ne nađe i njihovo dijete.

Najčitaniji članci