Obavijesti

News

Komentari 105

Majku zatukao čekićem i šest dana spavao kraj njenog tijela

Majku zatukao čekićem i šest dana spavao kraj njenog tijela
10

Mladić (20) majku je ubio u bakinoj kući u Stankovcima. Tijelo je odvukao u sobu i počistio krv. Šest dana spavao je u susjednoj sobi, a tijelo je onda bacio u cisternu

VIDEO

D.S. (20) u obiteljskoj kući svoje bake Marice Morić u Stankovcima 26. veljače ove godine ubio je svoju majku Divnu Morić (40) i njezino tijelo nekoliko dana kasnije bacio u cisternu koja se nalazi u sklopu kuće. To je potvrdila zadarska policija na konferenciji za novinare u četvrtak, ne navodeći identitet žrtve i ubojice. Mladić je majku nakon kraće prepirke udario šakom u glavu, a nakon što je pala na pod u hodniku, uzeo je čekić te joj zadao pet smrtonosnih udaraca. 

- Posvađali su se zbog njegova načina života, kockanja i društva s kojim se družio - rekli su u zadarskoj policiji. Majčino tijelo potom je odvukao u spavaću sobu, počistio tragove krvi te nastavio živjeti kao da se ništa nije dogodilo. Šest dana normalno je spavao u susjednoj sobi, i prije nego je napustio bakinu kuću mrtvo majčino tijelo je bacio u cisternu s vodom. Potom je otišao prodati majčinu zlatninu. Najprije je pokušao u Šibeniku, ali kako mu nije pošlo za rukom, otišao je do Trogira i tamo u jednoj zlatarnici založio zlatne lančiće za koje je dobio 21.000 kuna. Novac je trošio na kockanje, kladionice i noćni provod. Baki se javio telefonom u utorak kad je spiskao sav novac. 

- Bio je on kod mene prošloga petka, pojeo tanjur juhe, prespavao i opet otišao. Javio se u utorak telefonom iz Šibenika, a kad sam mu rekla da mu nema majke i da je selo puno policije koja je traži, rasplakao se i počeo govoriti da kako će on bez mame - jedva nam je uspjela kroz suze ispričati mladićeva baka, koju smo zatekli kako nariče u kući. 

Baka je do 1. ožujka bila u zadarskoj bolnici na operaciji bubrežnoga kamenca. Po nju je dan ranije trebala doći kći kako bi je odvela doma u Stankovce. Kako nije dolazila, baku su iz bolnice otpustili u kolima Hitne pomoći. Bilo joj je čudno da joj nema kćeri i da joj je mobitel isključen, pa je njezin nestanak prijavila policiji. Od samoga početka policija je tragala za mladićem, jer je s njime i ranije bilo problema. Još kao 15-godišnjak znao je krasti i provaljivati, zbog čega je jedno vrijeme bio i u popravnom domu u Zadru. Prije dva mjeseca vratio se iz zatvora, u kojemu je proveo godinu dana zbog zlostavljanja majke i bake.

- Na majci se znao i fizički iskaljivati, zbog čega su ga često prijavljivali policiji - rekao je na konferenciji za novinare šef zadarske kriminalističke policije Gašpar Begonja. 

S policijom je imao posla i zbog automatske puške koju je svojedobno donio u Dom. Policija ga je uhitila u utorak nakon što je telefonirao s bakom. Ona mu je tada rekla da ga traže zbog majčina nestanka, pa da im se javi. Nazvao je benkovačku policijsku postaju i rekao da je na zadarskom autobusnom kolodvoru. Kako neslužbeno doznajemo, policajcima je trebalo više od trideset sati da mladić prizna da je ubio majku. Čak je prošao i poligraf. Napokon, kad je priznao ubojstvo, policajcima nije rekao da je majku ubacio u cisternu, pa su tijelo nesretne žene morali tražiti. U srijedu ujutro njezin mobitel pronašli su šibenski policajci u moru ispred tamošnje rive. Osim u domu mladić je najčešće živio s majkom u Benkovcu, a vrijeme je ponekad provodio i kod bake, te navodno i kod oca u Biogradu. Ubijena Divna bila je zaposlena kao civil u vojnoj zrakoplovnoj bazi u Zemuniku.

- S nikim se ovdje nije htio družit. Njega su samo zanimali ti njegovi iz Doma. Da sam znala da će to napraviti, ne bi ga pustila u kuću nakon što se vratio iz zatvora. Nisam jadna ni mogla slutiti što će učiniti. Baš sam nekako bila sretna kad je ostao brinuti se o ovcama dok sam ja bila u bolnici. Ali, sada nakon svega, na moje oči više neka ne dolazi - rekla je uplakana baka Marica. 

Ubojicu su u četvrtak navečer priveli istražnom sucu uz kaznenu prijavu za teško ubojstvo. Sudac Boris Babić saslušao ga je u nazočnosti odvjetnika. Mladić je iznio svoju obranu, a Babić mu je odredio 30 dana pritvora zbog okolonosti teškog kaznenog dijela.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...