Obavijesti

News

Komentari 21

Majstor obruča: Zabija koševe s prozora na svojoj gimnaziji

Majstor obruča: Zabija koševe s prozora na svojoj gimnaziji
7

U POTRAZI ZA KLUBOM: Jakov Vuković (15) iz Zagreba oduševio je prijatelje pogodivši koš s drugog kata gimnazije. Želio bi igrati za neki košarkaški klub

VIDEO

Košarka mi je najveća strast. Uvijek čuvam loptu u školskom ormariću. Jučer ju je prijatelj izvukao i htio gađati koš s prozora na drugom katu škole. Zamolio sam ga da stvar prepusti meni, rekao je Jakov Vuković (15).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:48

Učenik prvog razreda zagrebačke 3. gimnazije u Kušlanovoj ulici brzo je zainteresirao sve učenike koji su tada bili u hodniku. U trenu su se skupili oko njega i počeli ga bodriti. Jakov je duboko udahnuo nekoliko puta, zakoračio i potom se nagnuo preko prozora najviše što je mogao. Bacio je loptu s prozora koji gleda na školsko igralište. Od koša je udaljen više od 30 metara. U hodniku je na sekundu zavladao muk. A onda je lopta prošla točno kroz mrežu koša. Zavladala je euforija.

- Nisam vjerovao. Prijatelji su mi rekli da sam to majstorski izveo. Bio sam ponosan - kaže Jakov.

Košarku je trenirao od 3. do 7. razreda osnovne škole, a onda je prestao zbog bolesti. Liječnici su ustanovili da ima problema sa štitnjačom. Liječio se i ozdravio. Trenutno je u potrazi za klubom u kojem bi mogao igrati. Volio bi zaigrati za Cedevitu, ali mladiću koji živi u Dubravi daleko je putovati na treninge do Doma sportova na Trešnjevci jer ga nema tko voziti.

- Treneri koje sam imao govorili su mi da sam jako dobar u košarci. U svakom klubu igrao sam drugu poziciju i na svima sam se snalazio. Ipak, najbolje mi ide zabijanje trica - otkrio je Jakov. Dodao je kako mu je uzor američki NBA košarkaš Stephen Curry.

- On je odličan šuter, baš onakav kakav bih i sam želio biti. Znam da za to treba puno vježbati i spreman sam na to - priznao je mladić visok 194 centimetra. Njegovu strast prema košarci podupiru i njegovi roditelji te brojni prijatelji.

Na kraju je rekao kako obožava kemiju i biologiju te da im se u budućnosti namjerava posvetiti ako ne ostvari sportsku karijeru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...