Obavijesti

News

Komentari 88

Mala Elena je upisana u školu: 'Vjerovala sam institucijama...'

Mala Elena je upisana u školu: 'Vjerovala sam institucijama...'
9

Majka male Elene ipak odgovornost prebacuje na Gradski ured u kojem su joj rekli da ona osobno ne treba kontaktirati školu, nego da će oni to obaviti. Zbog čega je djevojčica tek danas krenula na nastavu

VIDEO

Djevojčica s posebnim potrebama koja je došla u ponedjeljak na prvi dan škole kako bi saznala da ipak nije upisana u školu sada je napokon na nastavi. 

- Već nekoliko godina imamo program i redovito dobijemo rješenje. Ovo rješenje nam je donijela mama djevojčice kada je priredba već počela. No, čim smo dobili rješenje, upisali smo dijete - izjavio je ravnatelj Milivoj Magar. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ravnatelj je istaknuo i kako program za djecu s posebnim potrebama postoji te da nitko nije pogriješio. 

- Sustav je takav kakav je, takve stvarčice se događaju - objasnio je i dodao da je djevojčica mogla biti upisana i pet minuta prije priredbe. 

Divjak: 'Ovo je nedopustivo!'; Majka: 'Sve papire smo predali'
Divjak: 'Ovo je nedopustivo!'; Majka: 'Sve papire smo predali'

Majka djevojčice Elene ipak odgovornost prebacuje na Gradski ured. 

- Rješenje nam je došlo u petak popodne, mi smo s njime došli u školu, a tamo nitko nije znao da je upisana. Htjeli su odgovornost prebaciti na mene - objasnila je. Ističe kako je mogla doći i ranije u školu "zlu ne trebalo", ali da je vjerovala instituciji, odnosno Gradskom uredu u kojemu su joj rekli da će oni kontaktirati škola pa ona ne treba. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Još uvijek vjerujem institucijama, a oni nisu obavijestili školu da dobivaju novog učenika. Na kraj pameti mi nije bilo da provjeravam što su mi rekli - kazala je. 

'Moja je kći radosno došla u školu i ostala sama u suzama'
'Moja je kći radosno došla u školu i ostala sama u suzama'

Njezina kćer danas je na nastavi i upisana je u školu. Prema riječima brižne majke, razred u kojem je Elena je prekrasan, a učiteljica "pršti pozitivnom energijom". 

Zagreb: Majka djevojčice Elene obratila se medijima

Roditelji će u suradnji sa školom pokušati za Elenu i njezinog starijeg brata dobiti i asistenta za rad na nastavi. 

Reagirala i ministrica 

Podsjetimo, majka djevojčice s posebnim potrebama napisala je pismo u kojem nije krila tugu, bijes i razočarenje takvih ishodom u ponedjeljak. Na to je reagirala i ministrica obrazovanja Blaženka Divjak. 

- Iznimno me ražalostilo vidjeti pismo majke male Elene i smatram takvu praksu potpuno nedopustivom. Odmah smo kontaktirali Grad Zagreb koji je nadležan za ta pitanja kako bi se situacija što prije riješila te sam ponudila pomoć Gradskom uredu za obrazovanje, napisala je ministrica na Facebooku u utorak. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

- Otkad je svijeta i vijeka roditelji upisuju djecu u školu. Mi kad smo saznali što se dogodilo upisali smo dijete u školu. Žao mi je što nije prozvano jer nismo ni znali za nju, ali eto, bila je na priredbi - istaknuo je ravnatelj Magar. 

Iz Grada Zagreba i Ureda za obrazovanje poručili su da nije učinjen nikakav propust. Djevojčica je upisana već u ponedjeljak u školu. 

Na novinarsko pitanje što je majka djevojčice Elene mogla napraviti, iz Ureda su poručili da je ona "mogla otići u školu" jer djelatnici škole rade i u popodnevnim satima ili u jutarnjim satima u ponedjeljak. Napomenuli su i da je majka mogla nazvati Ured nakon neugodne situacije koja se dogodila kako bi zajedno riješili problem. 

Jedan od razloga zašto majka male Elene nije otišla u školu s rješenjem za upis je taj što su joj iz istog Ureda kazali da ona to ne mora napraviti i da će o svemu školu obavijestiti oni. 

Iz Gradskog ureda pak ističu da se to nije moglo dogoditi. Naime, od trenutka kad roditelj dobije rješenje pa do trenutka kada rješenje postane pravomoćno treba proći zakonski rok od 15 dana koji je namijenjen za žalbe. Rješenje se tek tada dostavlja školi, ukoliko se roditelj na njega nije žalio. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 88
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...
POTVRDILI VJEŠTACI

Brat osumnjičenog za ubojstvo male Danke umro nasilnom smrću, pronašli su ozljede...

U vještačenju su na tijelu utvrdili brojne ozljede, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti
Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Ustavni sud: 'Milanović ne može biti mandatar', nižu se reakcije, oglasili se Grmoja, Tomašević...

Ako privremeni predsjednik da mandat za sastav vlade Milanoviću, Ustavni sud može to poništiti. Ako sabor izglasa povjerenje vladi u kojoj bi premijer bio Milanović, Ustavni sud to može poništiti, rekao je Šeparović