Obavijesti

News

Komentari 51

Maleni borac: Oživljavali je 18 puta, a sad slavi prvi rođendan

Maleni borac: Oživljavali je 18 puta, a sad slavi prvi rođendan
4

Brunu je majka Jasmina rodila u 5. mjesecu trudnoće. Unatoč vrlo teškom stanju u kojem je bila i operacijama, hrabra curica pokazala je čeličnu volju za životom

VIDEO

vozilu Hitne na putu do zagrebačkog Rebra, kamo su je odvezli odmah nakon porođaja, 18 puta su je liječnici reanimirali. Uz to je bila pothlađena jer joj je temperatura tijela iznosila samo 34 stupnja. Imala je i krvarenje u mozgu trećeg stupnja. Prognoze nisu bile nimalo dobre. No mali borac nije se predao. Pobijedila je želja za životom. U nedjelju je vesela Bruna Sokač, koja sada imala šest kila, s obitelji proslavila prvi rođendan. Puhala je svjećice na torti, a poslije se igrala sa starijom sestrom Martom (10). 

Trudnoća je postala visokorizična

- Trudnoća je protjecala uredno. Odjednom sam počela nekontrolirano krvariti i završila u koprivničkoj Općoj bolnici. Kako je trudnoća postala visokorizična za nas obje, zatražili smo drugo mišljenje, ali nam je rečeno da je transport do Zagreba previše rizičan. Rekli su, ako to zaista želimo, onda to možemo učiniti na vlastiti rizik - prisjetila se majka Jasmina (34), koja je prije toga na svijet donijela kćer Martu i trogodišnjeg sina Matea. 

Na Odjelu neonatologije je bila četiri mjeseca

Svjesni golema rizika Jasmina je odlučila ostati u koprivničkoj bolnici, gdje je rodila curicu Brunu nakon pet mjeseci trudnoće. Nakon dolaska na zagrebačko Rebro onemoćalu Brunu smjestili su na Odjel neonatologije, gdje je ostala četiri mjeseca. Prije nego što je 1. kolovoza napustila Rebro bila je u kritičnom stanju zbog operacije oka jer joj je kao posljedica inkubatora i nezrelog ploda prijetila sljepoća. 

Iz bolnice je izašla s težinom koju uglavnom djeca dosegnu nakon devet mjeseci trudnoće, a to je 3450 grama. U teškoj borbi za život Bruna je najviše ovisila o respiratoru na koji je bila spojena sve do tri dana prije izlaska iz bolnice. Roditelji, otac Bruno (39) i majka Jasmina i dalje idu na Rebro nekoliko puta mjesečno na kontrole i terapiju. 

- To je dugotrajno liječenje i nadamo se da će Bruna, koja je pokazala čeličnu volju za životom, sve prebroditi i uz puno vježbi stasati u pravu veliku djevojku - kažu roditelji.  

‘Vjerujemo da će naša Bruna stasati u pravu veliku djevojku’

Za svaku terapiju i svaki lijek smo morali dati pismenu suglasnost, što nam je bilo jako teško jer mi kao medicinski laici nismo imali pojma što potpisujemo, ali smo imali neograničeno povjerenje u liječnike, objasnio je otac.

Bruna spada u visoko neurorizičnu skupinu što znači da bi mogla imati određene probleme u razvoju. Brunini roditelji se ipak nadaju da će s malenom na kraju biti sve uredu. 


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 51
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...