Obavijesti

News

Komentari 17

Malenica o Nosić: Danas bi trebala biti primopredaja vlasti

Malenica o Nosić: Danas bi trebala biti primopredaja vlasti
1

Dodao je kako sankcija za Nosić neće biti jer će se primopredaja provesti u zakonskim rokovima, a o njenom članstvu u HDZ-u kaže da bi trebala odlučivati nadležna tijela

VIDEO

Ministar uprave Ivan Malenica izjavio je u četvrtak kako će se danas provesti primopredaja vlasti bivše načelnice općine Lovreć Anite Nosić dodavši kako će sve biti u zakonskim rokovima, a o njenom statusu u HDZ-u odlučit će nadležna tijela.

- Danas bi trebala biti primopredaja, dakle Zakon o primopredaji vlasti propisuje obvezu u roku od 30 dana održati primopredaju, tako da se držimo rokova koji su počeli teći od 7. veljače - rekao je Malenica novinarima nakon sjednice Vlade.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Dodao je kako sankcija za Nosić neće biti jer će se primopredaja provesti u zakonskim rokovima, a o njenom članstvu u HDZ-u kaže da bi trebala odlučivati nadležna tijela.

Ministar graditeljstva Predrag Štromar DORH-u je 7. veljače uputio predmet Anite Nosić koja je preko APN-a uz državnu subvenciju kupila stan u Zagrebu, a Povjerenstvo za sukob interesa je o tom slučaju otvorilo predmet.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:02

Malenica je komentirao i osnivanje Ureda predsjednika Republike Hrvatske po prestanku obnašanja dužnosti, koji će bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović najvjerojatnije imati u sklopu rezidencijalnog objekta u Visokoj ulici u Zagrebu.

On ne zna hoće li se Grabar-Kitarović preseliti u rezidenciju u Visokoj ulici, kaže da bi to trebalo vidjeti s Ministarstvom državne imovine.

- U ovom trenutku mi nismo uredbom koja je danas donesena na Vladi definirali prostor, to je odluka koju će donijeti Ministarstvo državne imovine - kaže Malenica.

Kraj sage! Anita Nosić ipak odlazi iz načelničke fotelje
Kraj sage! Anita Nosić ipak odlazi iz načelničke fotelje

Na pitanje što ako Grabar-Kitarović odluči raditi negdje drugdje ili napusti Hrvatsku odgovorio je kako se u tom slučaju Ured gasi.

Ako Grabar-Kitarović odluči da više nema želju obavljati tu dužnost ili se zaposli negdje drugdje, tada taj Ured prestaje s funkcioniranjem, pojasnio je.

Dodao je kako ne postoji zakonski okvir koji bi uređivao ovlasti bivše predsjednice Republike.

- Zakon ne propisuje dužnost koju ona radi, ona bira što će - ističe Malenica.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca