Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Malezijski premijer (94) želi ostati na dužnosti nakon 2020.

Upitan na Forumu Doha u Kataru hoće li odstupiti 2020., najstariji premijer na svijetu rekao je da želi riješiti probleme zaostale iza prijašnje vlade prije nego je podnijela ostavku

Malaysia's Prime Minister Mahathir Mohamad reacts during an interview with Reuters in Putrajaya
Foto: LIM HUEY TENG/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
3 komentara

Malezijski premijer Mahathir Mohamad (94) nagovijestio je u subotu da će pokušati ostati na vlasti nakon 2020., samo četiri dana nakon što je obećao ustupiti mjesto svojem nasljedniku Anwaru Ibrahimu.

Upitan na Forumu Doha u Kataru hoće li odstupiti 2020., najstariji premijer na svijetu rekao je da želi riješiti probleme zaostale iza prijašnje vlade prije nego je podnijela ostavku.

- Obećao sam da ću odstupiti kad riješim neke od glavnih problema koji su ostali od prijašnje vlade. Obećao sam da ću odstupiti te vodstvo predati kandidatu kojega je imenovala koalicija - rekao je, ali nije precizirao datum.

An ambulance enters a primary school after following a suspected chemical leak last week in Pasir Gudang TROVANJE Malezija: Zatvorili su čak 111 škola zbog otrovnih isparenja

U utorak je obećao da će vlast predati Anwaru, unatoč novim optužbama za seksualno napastovanje protiv njega, te da bi mogao za to biti spreman nakon samita zemalja APEC-a, kojemu će Malezija biti domaćin u studenome 2020.

Upitan je li Anwar najbolja osoba da ga naslijedi na dužnosti premijera te bi li ga podržao, Mahathir je rekao da ne bi mogao jamčiti tko bi bio najbolja osoba s obzirom na prošla loša iskustva.

- Imenovao sam svoje nasljednike, preuzeli su dužnosti  i napravili razne stvari - rekao je.

23 GODINE RAZLIKE Malezijski kralj se razveo od misice: Sumnja u očinstvo sina

Matathir je neočekivano izabran 2018. kao čelnik koalicijske vlade čiju je najveću stranku vodio Anwar (72),  koji je dvaput bio u zatvoru zbog optužbi za sodomiju i korupciju - optužbe za koje je rekao da su političkog karaktera. (bs)

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message