Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
60 komentara

Mali dupin ih je tražio pomoć: Oslobodili mu ranjenu peraju

S.O.S. iz morskih dubina: Dupin je doplivao do broda i dopustio da uhvate konop koji se vukao za njim. Na peraji je imao otvorene rane i vidjelo se da ga to muči

Čitatelj
Foto: Čitatelj
60 komentara

Dupinčić se zapetljao perajom u parangal . Već mu je rep promijenio boju i vidjelo se da ga muči jer je imao otvorene rane. Odlučili smo mu pomoći, rekao nam je Toni Celent (18) iz Mulina na otoku Ugljanu .

U nedjelju je s prijateljima Petrom Stanićem (17) i Filipom Štoherom (18) blizu otoka Sestrunja vidio obitelj dupina, mamu, tatu i jednogodišnju bebu, pa su im prišli da ih fotografiraju. Kako je mali dupin stalno ronio ispod njihova broda, shvatili su da nešto pliva za njim.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Sam je došao na bok broda i dopustio nam da uhvatimo konop koji se vukao za njim . Uspjeli smo skinuti jednu udicu, otkinuli smo konop koji se vukao za njim i malo smo olabavili dio koji je ostao. Nismo mogli sve skinuti iz broda, a nismo se usudili dignuti mladunca u brod jer ga majka nije puštala ni sekunde dalje od sebe. Nakon toga je normalno zaronio. Poslije smo se vratili provjeriti ih i vidjeli smo da normalno plivaju - kaže Toni. Zamolio je ribare i sve one koji obitelj dupina vide na moru da jave njihovu poziciju stručnjacima iz Plavog svijeta . Oni će znati što učiniti da se dupina oslobodi tereta do kraja. Plavi svijet ga je primijetio 5. svibnja kraj otoka Iža i od tada ga traže kako bi mu pomogli . Riječ je o dobrom dupinu kojem su pokušali pomoći dva tima Instituta iz Murtera i Velog Lošinja, ali su poslije tri sata pretraživanja mora morali odustati zbog jakog vjetra.

Morski pas lisica zapetljao se u mrežu i uginuo

Dok je ribar stigao, već je uginuo. Zato ga je i dovukao u luku. Poslije smo shvatili da je ženka, rekla je čitateljica. U ponedjeljak oko 9 sati snimila je morskog psa lisicu na otoku Vrgadi .

Snimio čitatelj

Životinja je dugačka 405 centimetara, a iz nje su u luci izlazili mladunci. Ne zna jesu li preživjeli.

24sata

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message