Obavijesti

News

Komentari 16

Mali Gabrijel (9) preminuo je prije 3 godine. Optužnica protiv osumnjičenih još nije potvrđena

Mali Gabrijel (9) preminuo je prije 3 godine. Optužnica protiv osumnjičenih još nije potvrđena

Dječak je u prosincu 2018. došao u Dom zdravlja Metković. Imao je problema s kašljem. Dva dana prije smrti su ga dva puta poslali kući s Hitne. U bolnicu u Splitu dovezen je u teškom stanju

VIDEO

Idućeg mjeseca bit će tri godine od smrti 9-godišnjeg dječaka Gabrijela Bebića iz Metkovića. Prije devet mjeseci Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv četiri djelatnice zdravstvenih ustanova u Metkoviću koje smatraju odgovornima za njegovu smrt. Ona još uvijek nije potvrđena, a kako doznaje Index, danas će se održati sjednica općinskog vijeća koje će odlučivati o njoj. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:09

Kako doznaju, problem je u tome što spis o smrti dječaka ima nešto više od 1400 stranica. 

Riječ je o tri liječnice Zavoda za hitnu medicinu u Matkoviću i medicinskoj sestri pedijatrijske ambulante. Kako su naveli iz DORH-a, postoji osnovana sumnja da su okrivljenice 9. i 10. prosinca 2018. u Metkoviću, u postupku liječenja djeteta, 9-godišnjeg Gabrijela Bebića, propustile adekvatno pregledati dijete i utvrditi ozbiljnost njegovog zdravstvenog stanja te poduzeti daljnje potrebne radnje u cilju hitnog medicinskog premještaja djeteta u Klinički bolnički centar Split na daljnje pretrage i hospitalizaciju.

Gabrijelov otac: 'Ovo će donijeti pravdu i istinu za mog sina'
Gabrijelov otac: 'Ovo će donijeti pravdu i istinu za mog sina'

- Rješenje o provođenju istrage doneseno je protiv prvookrivljenice kao dežurne liječnice Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije (Ispostava Metković, postupanje  9. prosinca 2018. u 10,43 sati), protiv drugookrivljenice kao dežurne liječnice Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije (Ispostava Metković, postupanje 10. prosinca 2018. u 2.07 sati), te protiv trećeokrivljenice kao medicinske sestre zaposlene u specijalističkoj pedijatrijskoj ordinaciji (postupanje 10. prosinca 2018. oko 8,15 sati) i protiv četvrtookrivljenice kao dežurne liječnice Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije (Ispostava Metković, postupanje 10. prosinca 2018. u 8,30 sati).

Osnovano se sumnja da je zbog propusta četiriju okrivljenica, 10. prosinca došlo do daljnjeg teškog pogoršanja djetetovog zdravstvenog stanja, uslijed čega je dijete, unatoč njegovom hitnom smještaju u Kliničkom bolničkom centru Split u Klinici za dječje bolesti, Zavod za intenzivnu pedijatriju s postintenzivnom skrbi te svim poduzetim hitnim liječničkim radnjama i mjerama, preminulo 11. prosinca 2018. u 8,01 sati - stoji u priopćenju DORH-a. 

Gabrijelova majka za 24sata: Želim istinu, da pravda pobijedi
Gabrijelova majka za 24sata: Želim istinu, da pravda pobijedi

Podsjetimo, dječak je prvi put došao u Dom zdravlja Metković 1. prosinca 2018. i tad je imao problema s kašljem. Dva dana prije smrti su ga dvaput s Hitne u Metkoviću poslali kući, a u splitsku bolnicu dovezen je helikopterom u teškom stanju sepse i zatajenja organa. Liječnici u Splitu su naveli kako je bila riječ o vrlo opasnoj kombinaciji virusa gripe i bakterije te da bi bilo tko mogao umrijeti tko bi se tako razbolio. Međutim, pitanje je bi li tako bilo da je Gabrijel pomoć dobio na vrijeme. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.