Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
54 komentara

Mališan je postao zvijezda: Vjevericu Joea vodi na posao

Otac i sin u zagrebačkom parku Ribnjak spasili su vjevericu staru tri tjedna s kojom su se djeca “igrala”. Bila je izmučena. Odveli su je kući i dali su joj ime Joe

Robert Anić/PIXSELL
Foto: Robert Anić/PIXSELL
54 komentara

Djeca nisu imala više od pet godina. Smijala su se dok su se dobacivala s nečim. Prišli smo bliže. Prizor nas je sablaznio. Nabacivala su se s vjevericom, kaže Zagrepčanin Damir.

On i njegov sin Marko (15) u nedjelju su prolazili zagrebačkim parkom Ribnjak.

- Nismo mogli gledati kako su djeca nemarna prema živom biću. Još strašnije je što je neka žena stajala pokraj te djece i nije ništa govorila. Nije ih ni upozorila - rekao je ogorčeno Damir, koji je potom uzeo nesretnu životinju.

Vjevericu su potom pokušali vratiti na drvo, ali bila je preslaba da bi se sama držala. Odveli su je veterinaru, koji je utvrdio da je stara samo tri tjedna. Damir i sin nisu dvojili. Posvojili su je i nazvali je Joe.

- Ostat će s nama, osvojila je cijelu obitelj - kazala nam je Damirova supruga Đurđa. 

Mala vjeverica je najmirnija u rukama brižne udomiteljice

Joe puno spava i jede svaka tri sata, a hranimo ga mačjim mlijekom, kaže Damirova supruga Đurđica. Kako bi se mogla pobrinuti za njegovu prehranu, povela ga je na posao. Postao je zvijezda, svi ga žele uslikati.

- Možete slobodno gledati kako ga hranim, ali malo je prestrašen od toliko ljudi, pa ga nemojte dirati - rekla je brižna Đurđica i dodala kako je njezin sin Marko najzaslužniji što je vjeverica sad na sigurnom.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message