Obavijesti

News

Komentari 2

Maltezeri napali poštara i ženu koja se šetala, grizli ih za noge

Maltezeri napali poštara i ženu koja se šetala, grizli ih za noge
1

Policijska uprava istarska je do sada u ovoj godini zabilježila 16 događaja držanja životinja bez nadzora, a uglavnom se radilo o slučajevima da su psi sami napuštali dvorišta i napadali ljude, druge pse, ovce, janjad ...

VIDEO

U Istri su ponovno zabilježeni slučajevi držanja životinja bez nadzora te policija podsjeća građane kako spriječiti da njihovi psi ozlijede ljude ili životinje. Nakon što su prošlog tjedna psi bez nadzora ugrizli muškarca i dijete te usmrtili mačku, ovog tjedna istarska policija zabilježila je još dva događaja držanja životinja bez nadzora.

Pulska je policija 8. veljače zaprimila dojavu 51-godišnjaka kojeg je oko 13.45 sati, dok je dostavljao poštu, u Mletačkoj ulici u Puli ugrizao za nogu pas maltezer. Budući da je pas bio sam, policijski službenici poduzimaju radnje kako bi se utvrdio vlasnik psa. Drugi događaj evidentiran je u utorak oko 15 sati u naselju Foškići na području Pazina, gdje su dva maltezera istrčala iz neograđenog dvorišta te su ugrizli za obje noge 56-godišnjakinju i lakše je ozlijedili.

Policija je 68-godišnjoj vlasnici psa izdala prekršajni nalog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Policijska uprava istarska je do sada u ovoj godini zabilježila 16 događaja držanja životinja bez nadzora, a uglavnom se radilo o slučajevima da su psi sami napuštali dvorišta i napadali ljude, druge pse, ovce, janjad i kokoši, a zabilježeno je i nekoliko slučajeva gdje su vlasnici šetali pse bez povodca pa su oni nasrtali na druge životinje ili ljude. 

Većina osoba na koje su psi nasrnuli je lakše ozlijeđena, osim 63-godišnje žene na području Rovinja koja je zadobila teže ozljede te je policija o tom događaju obavijestila nadležno državno odvjetništvo zbog sumnje da su ostvarena obilježja kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, policija ponovno podsjeća građane da su dužni voditi računa o svojim životinjama i poduzeti odgovarajuće mjere kako životinje ne mogu samostalno napustiti dvorište ili drugi prostor u kojem borave. Isto tako, prilikom šetnje psi moraju biti obavezno na povodcu, bez obzira radi li se o manjem ili većem psu, dok psi koji spadaju u kategoriju opasnih pasa moraju imati i brnjicu prilikom šetnje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.