News

Komentari 2

Maltezeri napali poštara i ženu koja se šetala, grizli ih za noge

Maltezeri napali poštara i ženu koja se šetala, grizli ih za noge

Policijska uprava istarska je do sada u ovoj godini zabilježila 16 događaja držanja životinja bez nadzora, a uglavnom se radilo o slučajevima da su psi sami napuštali dvorišta i napadali ljude, druge pse, ovce, janjad ...

U Istri su ponovno zabilježeni slučajevi držanja životinja bez nadzora te policija podsjeća građane kako spriječiti da njihovi psi ozlijede ljude ili životinje. Nakon što su prošlog tjedna psi bez nadzora ugrizli muškarca i dijete te usmrtili mačku, ovog tjedna istarska policija zabilježila je još dva događaja držanja životinja bez nadzora.

Pulska je policija 8. veljače zaprimila dojavu 51-godišnjaka kojeg je oko 13.45 sati, dok je dostavljao poštu, u Mletačkoj ulici u Puli ugrizao za nogu pas maltezer. Budući da je pas bio sam, policijski službenici poduzimaju radnje kako bi se utvrdio vlasnik psa. Drugi događaj evidentiran je u utorak oko 15 sati u naselju Foškići na području Pazina, gdje su dva maltezera istrčala iz neograđenog dvorišta te su ugrizli za obje noge 56-godišnjakinju i lakše je ozlijedili.

Policija je 68-godišnjoj vlasnici psa izdala prekršajni nalog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Policijska uprava istarska je do sada u ovoj godini zabilježila 16 događaja držanja životinja bez nadzora, a uglavnom se radilo o slučajevima da su psi sami napuštali dvorišta i napadali ljude, druge pse, ovce, janjad i kokoši, a zabilježeno je i nekoliko slučajeva gdje su vlasnici šetali pse bez povodca pa su oni nasrtali na druge životinje ili ljude. 

Većina osoba na koje su psi nasrnuli je lakše ozlijeđena, osim 63-godišnje žene na području Rovinja koja je zadobila teže ozljede te je policija o tom događaju obavijestila nadležno državno odvjetništvo zbog sumnje da su ostvarena obilježja kaznenog djela dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom.

Kako bi se izbjegli ovakvi događaji, policija ponovno podsjeća građane da su dužni voditi računa o svojim životinjama i poduzeti odgovarajuće mjere kako životinje ne mogu samostalno napustiti dvorište ili drugi prostor u kojem borave. Isto tako, prilikom šetnje psi moraju biti obavezno na povodcu, bez obzira radi li se o manjem ili većem psu, dok psi koji spadaju u kategoriju opasnih pasa moraju imati i brnjicu prilikom šetnje.

Najčitaniji članci