Obavijesti

News

Komentari 313

Mamić uoči presude otišao u Međugorje: 'Nisam u bijegu...'

Mamić uoči presude otišao u Međugorje: 'Nisam u bijegu...'
1

Na upit kad se planira vratiti u Hrvatsku, Zdravko Mamić odgovorio je: 'Pa kad budem htio, kada budem imao vremena, kad mi budu obaveze dozvoljavale'

VIDEO

Zdravko Mamić javio se za Dnevnik Nove TV iz Međugorja. Tvrdi da nije u bijegu već da u srijedu očekuje oslobađajuću presudu, te da neće biti na izricanju. I dalje tvrdi da nije kriv.

- Nalazim se, upravo sam ovog trenutka krenuo na Brdo ukazanja u Međugorju. To znači da se neću pojaviti na izricanju presude u Osijeku.

DORH o Mamićevoj presici: Od policije ćemo zatražiti provjeru
DORH o Mamićevoj presici: Od policije ćemo zatražiti provjeru

- Očekujem da budem oslobođen jer je tijekom postupka nepobitno utvrđeno da ono što se stavlja ne teret i meni i mojim drugim prijateljima jednostavno nije dokazano, odnosno upravo je suprotno dokazano da smo čisti - rekao je Mamić za Novu TV.

Zaboravite Cvitana, skrivena poruka je dug od 6 milijuna €...
Zaboravite Cvitana, skrivena poruka je dug od 6 milijuna €...

Upitan je li u bijegu, Mamić odgovara: 'Pa naravno da je ovo moj privremeni odlazak u Međugorje, ne razumijem od čega bi ja bježao.'

Na upit kad se planira vratiti u Hrvatsku, odgovorio je: 'Pa kad budem htio, kada budem imao vremena, kad mi budu obaveze dozvoljavale'.

'Vaša podrška mi je snaga, neću vas iznevjeriti'

Mamić je na svom Facebooku napisao kako je večer uoči presude odlučio provesti u miru i promišljanju na Brdu ukazanja. Dodaje da je primio brojne pozive i poruke podrške te se svima iskreno zahvaljuje. 

- Dragi moji, u iščekivanju objave presude u procesu koji se vodi protiv mene i mojih suradnika ovu sam večer odlučio provesti u miru i promišljanju na meni najljepšem mjestu - Brdu ukazanja u Međugorju. U posljednja 24 sata moje objave je vidjelo više od 1 100 000 korisnika, primio sam 3857 poruka podrške na Facebooku, te mnoštvo poziva, blagoslova i privatnih poruka na koje ne stignem sve odgovoriti, ali vam se na svakoj iskreno zahvaljujem. Želim da znate da mi je vaša podrška snaga, te da vas neću iznevjeriti, a isto očekujem i od hrvatskog pravosuđa koja sutra mora donijeti jedinu moguću ispravnu odluku - oslobađajuću presudu! - napisao je.

Cvitan: Tužit ću Mamića

Bivši glavni državni odvjetnik Dinko Cvitan reagirao je na teške optužbe kojima ga s jučerašnje presice zasuo Zdravko Mamić.

Podsjetimo, Mamić je kazao kako su mu USKOK i DORH na čelu sa Cvitanom spremali urotu te je novinarima podijelio prepisku navodne konverzacije između Cvitana, ravnateljice USKOK-a Tamare Laptoš i sudaca iz vijeća koje će sutra u podne na Županijskom sudu u Osijeku Mamiću pročitati nepravomoćnu presudu temeljem optužbi za izvlačenje 116 milijuna kuna iz GNK Dinama.

Za Mamiće zatražili bezuvjetni zatvor: 'Uzeli su 117 mil. kn'
Za Mamiće zatražili  bezuvjetni zatvor: 'Uzeli su 117 mil. kn'

U SMS-ovima, za koje Mamić tvrdi da ih je pronašao u poštanskom sandučiću, vidljiva je konverzacija u kojoj se, kako tvrdi Mamić, spomenuti akteri dogovaraju kako bi mu izrekli što težu osuđujuću presudu.

“SMS poruke koje je pokazao Zdravko Mamić su krivotvorina koja se vidi iz aviona, a njegovi zaključci nemaju veze s istinom i predstavljaju najobičniju budalaštinu. Za sve izgovorene riječi kojima je vrijeđao moju čast i ugled podignut ću tužbu zbog naknade štete”, kazao je za RTL Dinko Cvitan.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 313
VIDEO

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...
A KLELI SE U JEDINSTVO

Trzavice i raskoli tjedan nakon izbora. Evo gdje puca u Mostu, HDZ-u, SDP-u, DP-u, Fokusu...

Odlazak bračnog para Raspudić Selak od Mosta, samo je jedan od raskola među partnerima i unutar stranaka nakon izbora. DP se lomi oko koalicija, SDP-ov Grbin na meti kritika, Plenković na dvostrukom udaru...