Obavijesti

News

Komentari 63

Maras: Imate ideju? Javite se, mi ćemo podržati svaki projekt

Maras: Imate ideju? Javite se, mi ćemo podržati svaki projekt
7

Ministri Gordan Maras i Mihael Zmajlović u Jastrebarskom su na manifestaciji Poslovni uzlet za male i srednje poduzetnike i obrtnike Zagrebačke županije

VIDEO

Pozdravnim govorom Mislava Šimatovića, glavnog urednika Poslovnog dnevnika, započela je cjelodnevna edukativno-zabavna manifestacija "Poslovni uzlet za male i srednje poduzetnike i obrtnike Zagrebačke županije". U suorganizaciji s Ministarstvom poduzetništva i obrta i u suradnji s Večernjim listom i partnerima, u Perivoju dvorca Erdödy u Jastrebarskom Poslovni dnevnik je organizirao niz besplatnih seminara i edukacija na koje se prijavilo 850 poduzetnika i obrtnika.

Na skupu je bio i ministar Gordan Maras koji je izjavio: "Pozivam baš sve koji imaju ideju, tržište i proizvod, da se jave. Bez obzira jesu li stali nekome na žulj, ili imaju obiteljsku svađu, neka se jave za kredit. Poruka je da će Vlada poduprijeti svaki projekt i cijeniti svako radno mjesto u istom rangu bez obzira zapošljava li tvrtka mali ili veći broj zaposlenih. Nitko neće imati prednost jer nekoga poznaje", kazao je, dodavši: "Stvorili smo preduvjete da se stvori više od 15.000 novih subjekata u 2013. Na nama je sada pomoći im da mogu raditi, pružiti im podršku u budućem radu. Ministar dodaje i kako se veseli završnoj manifestaciji Poslovnog uzleta u kojoj će biti promovirano 500 najvećih malih i srednjih poduzetnika koji su podigli svoje poslovanje. Kazao je kako "to mijenja stvar", jer u ranijim slučajevima, kada bi poduzetnik dobio nagradu, nerijetko bi netom nakon toga uslijedio 'i Bajićev poziv'. 

Maras i Zmajlović počastili se jagodama

Nakon službenog otvaranja Zmajlović i Maras u Perivoju dvorca Erdödy obišli su štandove na kojima su obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva tog kraja izlagala svoje proizvode. Obilazeći štandove kušali su tradicionalne kolače, vino, rakiju,.. Marasa su posebno zaintrigirale domaće jagode pa je kupio dvije mjerice po osam kuna i platio ih iz vlastitog džepa. Potom su zaokružili oko umjetnog jezera u perivoju, omiljenog mjesta za ribolov u jaskanskom kraju, oko kojeg su se strateški razmjestili ribolovci na natjecanju Feeder cup Poslovni dnevnik. Do podneva najveći ulog pripao je lokalnom ribiču Petru Novoselu koji se sa šaranom kapitalcem borio 40 minuta. Premda su ministri bili optimistični o trendovima domaćeg poduzetništva, možda o stanju domaće ekonomije najbolje govori činjenica da i crvi za mamce stižu iz – uvoza.

Maras: U kotlovinu se više kužim kad je gotova

Puno više od ribolova, ministri su se 'našli' u kušanju kotlovine na kulinarskom vrhuncu dana, KotloVina show. 

- Razumijem se u kotlovinu puno više kad je gotova, no mogao bih sudjelovati u natjecanju - pohvalio se Maras. Na to se nadovezao Zmajlović konstatacijom da je "najbolji okus u kotlovini onaj tekući" aludirajući na domaće plešivičko vino.

Šetnju su završili međusobnim natjecanjem pucanja iz praćke. Brojni pokušaji obojice završili su široko izvan zadanih meta. Zmajlović je ipak u jednom trenu pogodio gredu iznad mete. Znatiželjna publika prokomentirala je da bi možda bolje gađali da je umjesto mete bivši ministar Slavko Linić. Slučajno ili ne, idući Marasov pogodak završio je – u sridu.

Posjetitelje čekaju popratne atrakcije; adrenalinski park, vatrogasne vježbe, rekreativno jahanje, turnir u stolnom nogometu, humanitarni maraton, a za najmlađe tu je dječja likovna radionica. U poslijepodnevnim satima na pozornicu izlaze tamburaši, a navečer mladi bendovi koji će garantirati zabavu do kasno u noć.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 63
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu