Obavijesti

News

Komentari 6

'Maras je u političkom životu pokazao nemar i neznanje'

'Maras je u političkom životu pokazao nemar i neznanje'
1

Gordan Maras je, podsjetimo, zatražio je da se državni ili gradski stan dodijeli svima onima čiji su stanovi i kuće oštećeni u potresu i ne mogu se u njih vratiti

VIDEO

Ministar državne imovine Mario Banožić rekao je u ponedjeljak da je predsjednik zagrebačkoga SDP-a Gordan Maras  u svom političkom životu pokazao nemar, neznanje, nepotizam i škrtost, reagirajući na Marasov poziv premijeru da dodijeli stanove stradalima u potresu.

"Taj pamflet koji je on objavio jedan je oblik štita koji on pokušava zauzeti prema svom dosadašnjem političkom životu koji su građani ocijenili da je jedno veliko ništa”, rekao je Banožić tijekom obilaska SD „Cvjetno naselje” upitan o Marasovu otvorenom pismu premijeru Andreju Plenkoviću.

Doda je da u svih tih 15 do 20 godina u visokoj politici, u svim tim naknadama i plaćama koje je primio kao saborski zastupnik i ministar nije bio u stanju izdvojiti niti jednu plaću za Zagrepčane.

Više od 30% popusta na bojlere za građane ovih triju zupanija
Više od 30% popusta na bojlere za građane ovih triju zupanija

"Osim nemara, neznanja i nepotizma imamo i škrtost", rekao je.

Maras je zatražio je da se državni ili gradski stan dodijeli svima onima čiji su stanovi i kuće oštećeni u potresu i ne mogu se u njih vratiti.

Banožić smatra i da se tu radi o Marasovoj „borbi s vlastitim demonima” koji su označili njegov politički život te ima problem danas podvući crtu i reći građanima što je učinio u dvadesetak godina života u visokoj politici.

Izvijestio je da su u SD „Cvjetno naselje” saslušali probleme građana čije su nekretnine stradale u potresu te ih upoznali s ispunjavanjem obrazaca, sastavljanju prijava i prikupljanja potrebne dokumentacije za prijavu na Javni poziv za financiranje najamnine za zamjenski stan.

Naveo je i da se upoznao s problemima ljudi čiji su objekti dobili narančastu odnosno žutu oznaku, a tvrde da ne mogu živjeti u tim objektima.

Grad mu u kaosu zbog potresa, a Bandić se igra s trokolicom
Grad mu u kaosu zbog potresa, a Bandić se igra s trokolicom

Banožić je poručio  i da je na tu temu obavio razgovor s predstavnicima Grada Zagreba kako bi se vidjelo može li se izvršiti revizija nekretnina koje moguće zahtijevaju dobiti crvenu oznaku te kako bi se ti građani onda mogli prijaviti na Javni poziv.

Bedeković: Pronalazak adekvatnog smještaja po kriterijima Zakona o socijalnoj skrbi

Ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković izjavila je da će na temelju svih prijava za financiranje najamnine za zamjenski stan koje će zaprimiti, sagledati stanje i vidjeti različite kategorije korisnika kojima će onda omogućiti pronaći primjerenu formulu, adekvatan smještaj i stambeno zbrinjavanje.

"Kada je u pitanju sustav socijalne skrbi jedan od osnovnih kriterija za pronalazak stambenog stana i adekvatnog smještaja bit će ispunjavanje osnovnih kriterija propisanih sukladno Zakonu o socijalnoj skrbi", naglasila je Bedeković.

Navela je da je prema podacima s kojima raspolažu, Ministarstvo koje vodi brigu i skrb o socijalno najugroženijim skupinama dosad u SD Cvjetno naselje imalo upućeno 19 stalnih zajamčenih minimalnih naknada i 69 jednokratnih pomoći.

"To je dokaz da cijelo vrijeme dok traje kriza sa zbrinjavanjem svih onih koji su pogođeni potresom cijelo vrijeme surađujemo i upućujemo sve što sustav socijalne skrbi treba uputiti prema svojim korisnicima", ustvrdila je ministrica.

Obitelj Tomašević: 'Iz potresa smo jedva izvukli živu glavu'
Obitelj Tomašević: 'Iz potresa smo jedva izvukli živu glavu'

Što se tiče svih prava i naknada u sustavu socijalne skrbi za koje Ministarstvo na godišnjoj razini izdvaja dvije milijarde kuna, istaknula je da bez obzira na potres i epidemiju koronavirusa nisu bila niti će biti uskraćena. 

Ministrica je rekla i da je SD-u Cvjetno naselje Centar za socijalnu skrb Zagreb kontinuirano dao na raspolaganju svoja dva službenika svim onima koji su smješteni u tom studentskom domu nakon potresa.

Državni tajnik Ministarstva državne imovine Krunoslav Katičić kazao je kako je u Cvjetnom naselju angažirano preko 20 službenika te da je instaliran priručni prijemni ured kako bi se ljudima pomoglo u procesu predaje zahtjeva.

Poručio je da je ideja i da ovakva vrsta pomoći pruži i u drugim dijelovima Zagreba, primjerice u Markuševcu i Čučerju kako bi se i tamošnjim stanovnicima pomoglo u prikupljanju i prijemi dokumentacije za javni poziv.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag