Obavijesti

News

Komentari 59

Maras o izbacivanju Merzel: 'Izjava je krivo protumačena'

Maras o izbacivanju Merzel: 'Izjava je krivo protumačena'
1

Ministar Gordan Maras se pokušao opravdati 'krivom interpretacijom' nakon što je u intervjuu na HR-u ostavio dojam da ne zna da je županica isključena iz stranke

VIDEO

Nakon što je ministar Gordan Maras i potpredsjednik SDP-a napravio gaf ne znajući da je Marina Lovrić Merzel isključena iz SDP-a, ministar se pokušao opravdati "krivom interpretacijom".

Na svom Facebook profilu pojašnjava svoj stav u kojem je, kaže, bio dosljedan čitavo vrijeme i za isto se zalagao "od prvog trenutka".

- Od trenutka kada državna tijela za bilo kojeg člana SDP-a otvore istragu za tako teška kaznena djela kao što je slučaj kod Marine Lovrić Merzel za mene ta osoba više ne može imati prava člana SDP-a te se ne može baviti politikom do trenutka dok u pravnom postupku ne bude oslobođena optužbi - napisao je Maras.

Kaže da je podržao gradsku organizaciju Sisak da isključi Merzel i prije nego su to učinili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Budući da je SDP stranka koja je u ovakvim pitanjima duboko drugačija od HDZ-a, neugodno mi je kada se bilo koji član SDP-a nađe u takvoj situaciji - tvrdi Maras. 

Zaključuje da "vjerojatno nije bio dovoljno precizan", ali da je interpretacija njegove izjave nekorektna kada se zna njegova dosljednost u slučaju.

'Nitko s presudom ne može biti član SDP-a'

U srijedu je zamoljen da komentira slučaj Željka Sabe, a on je sam ubacio i Marinu Lovrić Merzel u odgovor.

- Odredili se jasno po oba slučaja, nakon što su podnijeli ostavku na svoje dužnosti u SDP-u, de facto njihov status je zamrznut i čeka se pravomoćnost presude. Nitko s bilo kakvom presudom ne može biti član SDP-a - rekao je tada Maras.

Kada ga je voditeljica emisije na Hrvatskom radiju upozorila da je Lovrić - Merzel izbačena, Maras je odgovorio: "To je odluka lokalne organizacije".

Lovrić Merzel izbačena, Sabo nije

Lovrić Merzel je prije mjesec i pol dana izbačena iz stranke jer je nanijela štetu ugledu stranke. Optužena je da je oštetila proračun za više od 10 milijuna kuna, ali suđenje nije niti počelo.

Podsjetimo, bivši vukovarski gradonačelnik Željko Sabo je nepravomoćno osuđen na 16 mjeseci zatvora zbog političke korupcije, ali nije izbačen iz stranke. Vukovarska organizacija stranke ga u potpunosti podržava.


Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje
VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C
LUDO VRIJEME

VIDEO Pogledajte kako pada snijeg u Zagorju! Jučer bilo 30°C

DONJI MACELJ Snježni pokrivač iznenadio je stanovnike Zagorja gdje je jučer bilo gotovo 30. Veliki snježni nanosi pali su i u planinskim dijelovima Slovenije, gdje je pala i tuča, a snijeg pada i na Rogli. Iz DHMZ-a su najavili da je u popodnevnim satima moguć snijeg u Gorskim dijelovima Hrvatske dok će većinu dana padati lokalni pljuskovi.